REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zit geheimzinnige ‘slangenkopmaffia’ achter de 39 doden in de koelcontainer?

Terwijl de Britse autoriteiten met man en macht proberen te achterhalen wie de 39 doden zijn die deze week gevonden werden in een gekoelde oplegger in Essex, doet de ontdekking dat het om Chinezen gaat vermoeden dat de mysterieuze ‘slangenkopmaffia’ er voor iets tussen zou kunnen zitten. De zaak doet immers denken aan een gelijkaardig drama uit 2000, toen de lichamen van 59 Chinezen aangetroffen werden in een oplegger die van Zeebrugge naar Dover was gereisd. Daar bleek een ‘slangenkopbende’ achter te zitten, één van een aantal machtige Chinese organisaties van mensensmokkelaars van wie de activiteiten al eeuwenlang in duisternis gehuld zijn.

7 reacties

  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Hier hebben alle plattelandsbewoners toch ook wel ergens 23 tot 60000€ voor het opramen liggen zeker of kan ik me zo vergissen?
  • Stijn Bollaert

    4 jaar geleden
    Mensen lenen daarvoor dikwijls geld waardoor ze zichzelf en / of hun familie met schulden opzadelen die ze dankzij het hen beloofde werk snel denken te kunnen terugbetalen. Ze komen bedrogen uit.
  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Lees eens wat er staat... ze gaan schulden aan en belanden levenslang in de slavernij. Ze worden gewoon gechanteerd door die bendes.
  • Jean Blanquart

    4 jaar geleden
    diepe zucht! wat een volksverlakkerij! Als je als Chinees 23.000 euro bezit, dan ga je niet in onmenselijke omstandigheden vluchten want het betekent dat je welstellend bent. Omgekeerd, als je wilt vluchten, heb je dat bedrag niet! Idem voor alle andere smokkelverhalen: die beragen kloppen niet! punt!
  • kenneth audenaert

    4 jaar geleden
    hoe komen mense vant platteland zo ineens aan 60.000€