Archiefbeeld uit Club Brugge-AA Gent.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit Club Brugge-AA Gent. © Photo News

Fiscale korting voor voetbalclubs neemt alleen maar toe

Belgisch voetbalDe  fiscale en RSZ-kortingen die de Belgische sportclubs krijgen, worden alleen maar groter. Dat bericht Het Nieuwsblad. De verantwoordelijken daarvoor zijn de profvoetbalclubs. Zij kregen vorig jaar bijna tachtig miljoen euro korting op de belastingen die zij normaal zouden moeten betalen op de lonen van hun spelers.

7 reacties

  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Louis Meuleman Dit is en blijft een grote schande hoe meer ge verdient hoe minder RSZ en belastingen ge betaald en die belachelijke uitleg dat hun loopbaan op 35 jaar gedaan is klopt niet wand ze hebben later dik betaalde jobs (Trainer of analist op tv ,vertegenwoordiger of in de politiek)
  • jean Lenssen

    4 jaar geleden
    akkoord dat er te veel kortingen zijn voor grotere voetbalclubs. maar stel daartegenover eens de andere minder gesponsorde sportclubs die, zoals volleybal - hockey - handbal, ook met profs werken. als zij met hun minimum lonen ook nog extra moeten betalen is de topsport voor hun gedaan. waarom niet een maximum loon voor vrijstelling vastleggen waarmee de andere sporten kunnen blijven leven?
  • jean petermans

    4 jaar geleden
    Dus het gat wat zij (en bij uitbreiding anderen die ook gunsttarieven hebben ) laten mag Jan met de pet opvullen.
  • Raymond De Roeck

    4 jaar geleden
    Doen en zo vlug mogelijk. En laat het niet bij woorden. De gewone burger heeft al genoeg opgedraaid voor al die uitzonderingen.
  • FRANS DE ROUCK

    4 jaar geleden
    Maar onze belastingsbrief en allerhande verdoken belastingen en verhhogde btw & accijzen nemen ook toe . Een groot verschil wij houden steeds minder en minder over.Maar ja wie zit er in de loges van de voetbaltempels!! Hzet stikt er van de politiekers die wreten en drinken en ja nu blijkt de burger betaalt die bras partijen.