Trocker Mo Robinson (25).
Volledig scherm
Trocker Mo Robinson (25). © AFP/RV

39 doden in vrachtwagen: 25-jarige bestuurder officieel in beschuldiging gesteld

De 25-jarige bestuurder van de vrachtwagen waarin woensdag 39 lichamen werden aangetroffen is officieel in beschuldiging gesteld van doodslag, zo bericht Sky News. Er is vandaag ook een vijfde verdachte gearresteerd in de haven van Dublin, melden meerdere Britse media. De Vietnamese ambassade in Groot-Brittannië helpt mee aan het onderzoek.

13 reacties

  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    De bestuurder is natuurlijk een heel gemakkelijk doelwit, maar enkel een klein visje in die stinkende vijver.
  • francis hofmans

    4 jaar geleden
    En waar zijn diegenen die dit allemaal mogelijk maken???
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Als we mensen kunnen oppakken in vrachtwagens moeten we die ook kunnen opsluiten en vervolgens terugsturen. Nadien moeten we dan ook achter de smokkelaars aan, dus niet alleen als er doden zijn.
  • Dirk Bytebier

    4 jaar geleden
    Waarschijnlijk een brave gewone kerel die zich heeft laten inpakken door een bende mensensmokkelaars waarvoor hij nu zal boeten . Hoop voor hem dat hij voor de volledige honderd procent meewerkt aan het onderzoek en ze gesnapt worden die criminele zodat de dood van die mensen toch iets heeft opgebracht en andere niet het zelfde moeten ondergaan
  • Naele Margy

    4 jaar geleden
    Grenzen bewaken is dikke zever. Als men aan elke grens en dat zijn er véél een koelwagen moet ontzegelen en verzegelen duurt het een jaar tegen dat deze ter plekke is en de meesten moeten rijden onder tijdsdruk. Niet op tijd : geen loon. De meesten weten niet eens wat dat betekend 'verzegeld' en wat en wie daar allemaal komt bij kijken. Dat men dit systeem verandert, niet de grenzen.