BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Sophie Wilmès (MR) volgt Charles Michel op en wordt eerste vrouwelijke premier van België

Huidig minister van Begroting en Ambtenarenzaken Sophie Wilmès (MR) zal aan de koning voorgesteld worden als nieuwe premier van de federale regering in lopende zaken. Dat heeft HLN vernomen uit goede bron. Ze wordt de eerste vrouwelijke premier.

50 reacties

  • Benny Buyst

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat de MR met alle top functies gaat lopen,na Reynders,Michel nu weer de onbekende Wilmes.MR heeft maar 14 verkozenen,van postjes pakkers gesproken.Ze spelen in een veel te hoge klasse.
  • Let Rubens

    4 jaar geleden
    Eindelijk eens een vrouw! Top! En nu nog Nederlands leren.
  • Lucie Vervaeke

    4 jaar geleden
    Mooie carrière switch van Charles Michel, een eer voor ons land om de president van Europa te hebben. Goed dat de volgende premier uit de MR komt. Het mocht ook Geens geweest zijn, uiterst bekwaam, erudiet persoon.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Heeft niets met Vlaanderen te zien is federaal.En voor bepaalde Vlamingen moeten alle Belgen Nederlands spreken.Zij spreekt het dus wel maar is niet har moedertaal En stop eens dat Vlaanderen alles betaalt ,het grootste deel misschoien wel ,maar er zijn dan ook 6.5 miljoen Vlamingen Fedraal is Belgie één land de andere zijn gewesten ,met dure regeringen
  • Jeff Smulders

    4 jaar geleden
    U zegt het eindelijk goed Michel wordt dus voorzitter van de Europese Raad. en blijf dat aub zo noemen. Meestal begint men na de benoeming als voorzitter van de Europese raad deze functie als president van Europa te noemen. Dat is hij dus niet en zal dat niet worden. Het staat ook nergens in de statuten van de opgelegde EU dat de EU een president heeft.