Brandweermannen arriveren bij een brandend gebouw.
Volledig scherm
Brandweermannen arriveren bij een brandend gebouw. © AFP

Harde wind verspreidt het vuur verder in Californië: 200.000 mensen geëvacueerd, gouverneur roept noodtoestand uit

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft vandaag de noodtoestand uitgeroepen in zijn staat vanwege de verwoestende bosbranden. “De ‘Kinkade Fire’ in Sonoma County heeft tot nu toe al meer dan 12.000 hectare verwoest, heeft geleid tot de evacuatie van 200.000 mensen en bedreigt honderden structuren”, aldus de gouverneur in een persbericht. Ook de ‘Thik Fire’ in Zuid-Californië woedt verder, met een evacuatie van nog eens tienduizenden mensen tot gevolg.

5 reacties

  • Leon Van der Neffe

    4 jaar geleden
    Karel Tichmann wat een flauwekul! Sterke Santa Anna winden die bovengrondse electriciteitslijnen dien omwaaien zijn de oorzaak! Ik woon in Californië en ben zélf geëvacueerd geweest donderdag en vrijdag. Wij kennen het gevaar hier en het gevaar is altijd hetzelfde geweest.
  • Jan Van Dijck

    4 jaar geleden
    Ik snap niet dat de brandweer niet nog meer hulp krijgt , ze moeten het leger mee laten helpen. Blus vliegtuigen misschien. Ik heb echt te doen met al die velen brandweermannen en vrouwen , ik hoop dat ze het onder controle krijgen.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Hier orakelen hoog opgeleide CEO's dat de houtkacheltjes de grote milieu zondaar zijn - in Scheveningen een brandstapel met paletten van 50 m hoog in de fik steken is goed voor 5.000 houtkachels dagen te laten branden - ook daar geen woord over -azijnpissers maar dan van het ergste soort - zouden niet beter eens gaan meten in Californië .
  • jean-pierre rejek

    4 jaar geleden
    Dat is geen fijne stof zeker hé klimaat hier en klimaat daar .
  • Rayan El Arami

    4 jaar geleden
    De grootste slachtoffers zijn de dieren die niet weg geraakten maar daar wordt weer met geen woord over gerept. Alleen zijn eigen soort is voor de mens belangrijk. Bah!