© YouTube

Tien hacks voor een zorgeloze zomer

Wat als je drankje te warm is en er constant vliegjes in terechtkomen? Of hoe kan je de barbecue vlot aansteken? De Britse YouTube-gebruiker Dave Hax bundelde tien hacks om stress deze zomer geen kans te geven en vooral tijd te winnen.

vwh

IJsjes maken

Prik met een mes gaatjes aan de bovenkant van yoghurtpotjes. Prik er koffielepels in en plaats in de diepvriezer. De volgende dag heb je heerlijke frozen yoghurt. Voorkomen dat je ijsje begint te lekken, schuif er dan een cupcake papiertje onder.

Vliegenbeschermer

Wat dacht je van een cupcake papiertje over een rietje? Het kan voorkomen dat er vliegen en andere insecten in je glas terechtkomen en het ziet er nog mooi uit ook.

Frisse drankjes

Vergeet ijsblokjes: gooi wat fruit zoals aardbeien en besjes in een diepvrieszakje, laat het goed afkoelen en de volgende keer heb je eetbare ijsblokjes in je glas. Pluspunt: je drankje wordt niet waterachtig, maar krijgt net extra smaak. Witte wijn kan je makkelijk koelen door er diepgevroren witte druiven aan toe te voegen. Een volledige fles koelen? Wikkel die in keukenpapier, maak nat en zet een kwartier in de diepvries.

DIY koelbox

Neem een doos, bedek de binnenkant met een plastic zak en plaats de drankjes die je wilt koelen erin. Giet vervolgens vol met ijsblokjes en klaar.

Gieter maken

Stel: je moet de planten van je vrienden water geven, maar kan de gieter nergens vinden. Met een lege melkfles en een scherp mes kan je al heel wat. Maak gaatjes in de dop, vul de lege melkfles met water, draai de dop er terug op en voilà.

Watergevecht

Waterballonnen vullen zonder altijd naar de kraan te moeten lopen? Dat kan als je een lege fles handzeep met pompje vult met water. Er bestaan ook speciale opzetstukken voor de tuinslang met een dertigtal ballonnen eraan die je niet zelf niet moet vullen of knopen.

Cash op het strand

Op het strand niet al te veel spullen mee, maar wel zin in iets lekkers. Berg je geld dan op in een lege lippenbalsem. Zo valt je ‘portemonnee’ niet op bij mensen met minder goede bedoelingen.

Verborgen opbergers

Ook een optie: berg je geld, bankkaarten, telefoon of sleutels op in een lege verpakking van babydoekjes. Leg die tussen de andere en niemand die zal denken dat je meest kostbare bezittingen erin zitten. Dek eventueel af met enkele uitgedroogde doekjes erboven voor een nog discretere aanpak. Of wat dacht je van een lege fles zonnecrème als geheime opbergplaats?

Veilig voor je telefoon

Een diepvrieszakje met sluiting is ook een uitstekend hoesje voor je smartphone. Plaats die erin en er kan geen zand in het toestel. Door het dunne plastic kan je jouw telefoon wel nog gewoon gebruiken. Een film bekijken op het strand? Leg je zonnebril ondersteboven en gebruik hem als houder voor je telefoon.

Barbecue

Een handig trucje om je barbecue aan te steken: leg doritos tussen de kolen en laat ze branden. In een mum van tijd kan je vlees beginnen grillen. Geen chips in huis? Ook watjes inwrijven met vaseline en ze tussen de kolen leggen, helpt om de vlam erin te krijgen. En tijdens een tuinfeest moet je ook niet met al je potten saus naar buiten lopen. Presenteer ze in een muffin tray. Praktisch en het ziet er ook hip uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer