Creatief met pompoen: Loïc maakt vier verschillende bereidingen
loicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij vier bereidingen van pompoen.
INGREDIËNTEN
krulpeterselie
sneetje oud brood
3 tenen look
1 butternut pompoen
1tl sushi-azijn
1tl sesamolie
tijm
laurier
1kl gemberpoeder
1 kaneelstok
½ l volle melk
parmezaanse kaas
1 kippenfilet
BEREIDING
1. Droog de peterselie 5min in de microgolfoven.
2. Schil de butternut en snijd het vruchtvlees eraf.
3. Snijd fijne plakjes met de mandoline.
4. Druk met een steekvorm schijfjes uit de lapjes pompoen.
5. Snijd de rest in matten.
6. Snijd balken uit de overgebleven pompoen.
7. Haal de zaadlijsten uit het onderste van de pompoen en snijd grof.
8. Leg de schijfjes op een bakpapier.
9. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
10. Dek af met nog een bakpapier en een gewicht.
11. Zet 30min in de oven op 150°C.
12. Bak de balkjes aan in boter.
13. Doe de grove stukken pompoen in een steelpan en zet onder water.
14. Voeg 1el geconcentreerde kippenbouillon toe.
15. Kruid de balken met peper en zout.
16. Voeg een kaneelstokje en 1kl gemberpoeder toe aan de steelpan.
17. Voeg tijm, laurier en 2 tenen look toe aan de puree.
18. Laat 15min sudderen.
19. Zet ½ l volle melk op het vuur.
20. Voeg het einde ven de parmezaanse kaas en een handvol geraspte parmezaanse kaas toe.
21. Verkruimel een oud sneetje brood en een teen look.
22. Voeg de peterselie en zout toe.
23. Bak krokant in een pan.
24. Kruid de kippenfilet met peper en zout en bak aan in boter.
25. Kruid de matten met peper, zout, 1tl sushi-azijn en een likje sesamolie.
26. Verwijder de kruiden en mix de puree.
27. Mix de melk met parmezaanse kaas tot een schuimige massa.
28. Dresseer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer