Een jongen probeert vrijwel onbeschermd olie uit zee te verwijderen aan de kust bij Cabo de Santo Agostinho in de deelstaat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië.
Volledig scherm
Een jongen probeert vrijwel onbeschermd olie uit zee te verwijderen aan de kust bij Cabo de Santo Agostinho in de deelstaat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. © AFP

Brazilië: Griekse tanker verantwoordelijk voor olieramp stranden

De Braziliaanse autoriteiten verdenken een onder Griekse vlag varende tanker ervan verantwoordelijk te zijn voor het lekken van de duizenden tonnen ruwe olie die sinds twee maanden de stranden in het noordoosten van het land besmeuren. Dat heeft de federale politie van Brazilië vandaag bekendgemaakt. In het gebied is sprake van de grootste milieuramp in de Braziliaanse wateren ooit. 

6 reacties

  • dirk verduyckt

    4 jaar geleden
    Zoiets kan ik niet begrijpen totaal geen respect voor onze wereld.
  • Peter De vos

    4 jaar geleden
    Zéér schandalig,fauna en flora moeten op kosten van de rederij terug hersteld worden,en de verantwoordelijken,moeten gepast gesanctioneerd worden. Zéér érg voor de bewoners,leef met hen mee!!
  • Dirk De clercq

    4 jaar geleden
    Triest
  • van Dessel Wim

    4 jaar geleden
    de mensheid maakt de wereld zélf kapot ! Het geldgewin en eigenbelang primeert, en we zijn eeigenlijk ook met véél te véél ... je bent een uil als je dit niét ziet.
  • Joost Vandenabeele

    4 jaar geleden
    Jammerlijk verhaal zeker voor de fauna en flora en ook voor hun toerisme die een belangrijk in komen is voor de lokale mensen. Ook jammer dat het Amazonewoud geen groot toerisme kent want dat kappen ze weg en daar zal de fauna en flora helemaal verdwijnen.