President Donald Trump in gesprek met gouverneur Gavin Newsom na de bosbranden van vorig jaar.
Volledig scherm
President Donald Trump in gesprek met gouverneur Gavin Newsom na de bosbranden van vorig jaar. © AP

Trump bekvecht met gouverneur van Californië over bosbranden

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zondag de gouverneur van Californië Gavin Newsom ervan beschuldigd slecht werk te leveren om de bosbranden in zijn staat te bestrijden. Hij dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.

5 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    nogmaals een bewijs dat Trump totaal ongeschikt is en echt niet verder denkt dan zijn neus lang is. Totaal geen visie, geen planning, niks. Hij gaat een persoonlijke vete nu op de kap van de Californische burger en autoriteiten uitvechten omdat zijn anti klmaatbeleid van meet af op de korrel werd genomen door California. Trump speelt hier duidelijk met de mensen hun leven en hun onderdak, werk etc... Ongehoord. Hij is vooral president voor zichzelf, niet voor de Amerikaan.
  • Micheline Gevers

    4 jaar geleden
    Geef hem een rijf, en een kruiwagen, dan kan hij beginnen de grond te ontdoen van spelden, bladeren, takjes. Geef hem een bijl en een kettingzaag en laat hem alle struiken wegwerken. Hoeveel hectaren zijn dat???? Dan zal hij zeker terug moeten verkozen worden? Op één termijn kan hij dit onmogelijk klaren. Rookmelders en sprinkler zouden misschien ,voor Trump ,die niets van bossen kent, de oplossing kunnen zijn Zalig zijn de armen van geest want...….
  • Leon Van der Neffe

    4 jaar geleden
    Ik en mijn familie zijn zelf geëvacueerd geweest omwille van de Thick Fire nu 10 dagen geleden. Bosbeheer is een FEDERALE aangelegenheid en geen staatsaangelegenheid! Trump heeft gewoon een hekel aan Californië omwille van het feit dat wij 1 van de meest Progressieve staten van de VS zijn. Anderzijds haalt Californië wel het meeste federale belastingsgeld op, bijna 500 milj in 2018. Mss dat de federale overheid een beetje van dat geld kan laten terug vloeien voor bosbeheer?
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Ik applaudisseer de gouverneer voor zijn kalmte in zijn antwoord. Een idioot die beweert dat simpelweg het bos bijeenharken of gewoonweg het bos in zijn geheel op te fikken, dé oplossing is, net zoals ze in Finland doen, hoort geen stem te hebben.
  • Michel Van Limbergen

    4 jaar geleden
    Als hij het zo goed weet en iedereen van alles en nog wat beschuldigd waarom neemt hij dan de leiding niet over en zorgt zelf voor de definitieve afhandeling?