Nieuw in Antwerpen: afhaal- en bezorgservice voor halalmaaltijden

In Antwerpen is donderdag de nieuwe service Halal Hero voorgesteld. Het gaat om een online platform om halalmaaltijden te bestellen. “Met Halal Hero hoef je je niet meer af te vragen of je eten wel halal is”, zegt oprichter Mohamed El Mousaoui.

Halalvoedsel is eten dat werd bereid volgens islamitische geloofsregels. Volgens de organisatoren besteden consumenten alleen in Europa al zo’n 90 miljard euro aan halalproducten. In België zou het om 2 miljard euro gaan, een bedrag dat jaarlijks zou stijgen met zo’n 10 procent.

Om die reden hebben de Antwerpenaars El Mousaoui en zijn zakenpartner Jaouad Bel Kacem Halal Hero opgericht, een online platform dat zich specifiek op maaltijden volgens het islamitische dieet richt, met onder meer halal vol-au-vent, visschotels of alternatieve couscous. De maaltijden kunnen bezorgd of afgehaald worden.

“Er zijn vandaag al heel wat Belgische supermarkten die halalvoedsel verkopen, maar vaak onder de radar. We zijn ervan overtuigd dat een deliveryplatform als Halal Hero een groot publiek zal aanspreken”, zeggen de initiatiefnemers, die ook menen dat hun initiatief verschillende culturen en voedselgewoonten kan samenbrengen.

Halal Hero werkt momenteel samen met een twintigtal restaurants in Antwerpen, die vooraf worden gecontroleerd op het gebruik van halalproducten. Volgend jaar wil de start-up, die deel uitmaakt van een groep starters onder de vleugels van KBC-bank, uitbreiden naar andere steden in België.

“We hebben voor dit project een vijfjarenplan opgesteld en hopen na een jaar zo’n 2.500 tot 3.000 maaltijden te hebben verkocht”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER