Bourgeois (met het gele mapje) en Demotte (met het rode mapje) komen deze namiddag verslag uitbrengen bij koning Filip.
Volledig scherm
Bourgeois (met het gele mapje) en Demotte (met het rode mapje) komen deze namiddag verslag uitbrengen bij koning Filip. © BELGA

Koning Filip praat met De Wever en Magnette; Wilmès , Rutten en Crombez komen morgen langs

Preformateurs Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben deze namiddag hun opdracht teruggegeven aan koning Filip. Die houdt zijn beslissing over hoe het nu verder moet voorlopig in beraad en zal politieke consultaties opstarten, meldt het paleis. Hij ontvangt vandaag nog PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever elk apart. Morgen volgen Sophie Wilmès (MR), John Crombez (sp.a) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) in diezelfde volgorde. 

96 reacties

  • Jos Temmerman

    4 jaar geleden
    Hoe schijnheilig kan je zijn door enkel verliezers uit te nodigen..
  • Danny Weckhuyzen

    4 jaar geleden
    Terug naar één enkele regering en alle problemen zijn direct van de baan. Een ENORME kostenbesparing aan nutteloze politiekers en de begroting én ons pensioen direct in orde !!
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    De belgicistische, tricolore partijen hopen inderdaad op nieuwe verkiezingen. En ze hopen dat het Vlaams Belang dan opnieuw fors wint, opnieuw ten nadele van de NVA. Dat maakt het voor de belgicistische, tricolore partijen immers gemakkelijker om een regering te maken zonder VB en zonder NVA. Er zal dan wel wat gemor zijn, vooral in 't Pallieterke, door VB-kiezers die wéér niet zullen snappen welke stommiteit ze hebben uitgehaald door de NVA zo te verzwakken.
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    En hoe zit het met het Vlaams belang, als grootste partij, wordt die niet uitgenodigd. Wij de bevolking hebben het recht om te kiezen wie we willen. Terug nieuwe verkiezingen
  • Veerle Ballegeer

    4 jaar geleden
    Dus de koning nodigt enkel de verliezers uit, democratie ten top! Weg met dat cordon NU!!