Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom Belgen het meeste tevreden zijn van kleine energieleveranciers

EnergieTest Aankoop ging onlangs na hoe wij als consumenten denkt over onze energieleveranciers. Wat blijkt? Hoe kleiner onze energieleverancier, hoe meer tevreden we vaak zijn. Verder zijn we ook hondstrouw aan onze vaste energieleverancier, hoewel een overstap ons veel besparing kan opleveren.

14 reacties

  • Christel Smet

    4 jaar geleden
    Ik ga ook veranderen na de eindafrekening. Ze zijn te duur, enkel op elektriciteit scheelt het al 200 euro, gas heb ik niet echt op gelet maar was ook goedkoper. Waarom zou ik het niet doen? Waar ik nu bij ben ik quasi de duurste van allemaal.
  • ETIENNE BOECKX

    4 jaar geleden
    Mijn ervaring en ik ben toch al verschillende keren veranderd. Het zijn allemaal schelmen !
  • Eddy Ceelen

    4 jaar geleden
    Net zoals Joke verander ik elk jaar van leveracier en ik kies diegene die dan de beste promotie aanbied. Je hoeft enkel een volledig jaar te blijven om de promotie te behouden. Heb dit net voor een vriend gedaan en die is nu 400 euro goedkoper af. Het is waar dat het energie gedeelte slechts 30 % uitmaakt van de rekening maar de distributie en andere taksen en kosten worden wel berekend op basis van het energie gedeelte. Informeer jullie en neem wat initiatief om te besparen.
  • Johan SMETS

    4 jaar geleden
    Ik vind dit onzin. Als je levranciers vergelijkt moet je hun goedkoopste formules et elkaar vergelijken. Honderde euros verschil lijkt mij straf als je weet dat 70% van de elektriciteitsfactuur uit distributiekost, taksen en heffing bestat die bij alle leveranciers dezelfde is. Er wordt door test aankoop een rad voor de ogen gedraaid.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    Elegant is goed en goekoop, nooit problemen mee.