De vier maanden oude Giovannino werd in de steek gelaten door zijn ouders.
Volledig scherm
De vier maanden oude Giovannino werd in de steek gelaten door zijn ouders. © Facebook

Ouders laten baby met zeldzame ‘vissenhuidziekte’ achter in ziekenhuis

BuitenlandEen baby met een zeldzame huidaandoening is door zijn ouders achtergelaten in een ziekenhuis in Turijn. Waar de ouders naartoe zijn, is een raadsel. De vier maanden oude Giovannino lijdt aan Harlekijn Ichthyosis. Dat is een genetische aandoening die een droge huid en ‘visachtig uiterlijk’ veroorzaakt.

25 reacties

  • Geert Vaelen

    4 jaar geleden
    Die ouders willen niet alles opgeven om dag en nacht voor dat kind te zorgen of hebben gewoon het geld er niet voor om al die medicatie en dergelijke te kunnen kopen die dat kind levenslang gaat nodig hebben. Daar moet je toch niet lang over nadenken waarom die ouders dat kind hebben achter gelaten?
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    De verpleegster van het Sant’Anna ziekenhuis in Turijn hoop dat het kind snel een thuis vindt ? Een teken dat ze er ook liever snel van af willen zijn. En het is juist daar dat het kind de beste zorgen kan krijgen ??? Een ramp voor die ouders hoog waarschijnlijk.
  • Elke Celis

    4 jaar geleden
    Gelukkig werd het kindje achtergelaten op de plek waar de beste zorg voor handen is (anders was hij nu al overleden). Ik kan ook begrip opbrengen voor situaties waarin ouders hun kind niet kúnnen verzorgen, zij het financiële moeilijkheden, mentale incapaciteit,... Vele aangeboren afwijkingen kunnen opgespoord en vermeden worden, nog vóór de bevalling, waarom hier niet? Wat ik ook niet begrijp, is dat je je kind zonder duiding achterlaat, ten prooi aan allerhande speculatie.
  • Carine Thielemans

    4 jaar geleden
    op afdelingen neonato moeten ze ieder van jullie eens zetten. elke prik,elke bedreiging voor dat kindje al de onderzoeken, als mama voel je je heel schuldig .De wanhoop en smeekbeden aan god om je kind te laten overleven kan je niet beschrijven . Ik heb gevochten voor mijn kind en moeilijke financiële tijden gekend Helaas ik heb hier enorm verdriet gezien en veel pijn en wanhoop.Elke dag je kind zien lijden is de hel. In plaats van hun te veroordelen maak ik mij zorgen over die ouders.
  • Murat Tamparlak

    4 jaar geleden
    Wij moeten wensen dat het kind een goede toekomst heeft. Gebeurd is gebeurd