vrijdag 8 november 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Peeters in betere tijden. BELGA

Cercle - STVV

Papa in spe Stef Peeters niet fit voor duel met ex-club

Zaterdag 20.00 uur

STVV trekt zaterdag naar Cercle, dat topschutter Stef Peeters moet missen. Ex-Kanarie Peeters kampt met een verrekking en is sowieso niet inzetbaar. “Dit zijn de matchen waarin Cercle punten moét pakken.”

Met vijf goals achter zijn naam is Stef Peeters onbedreigd topschutter bij rode lantaarn Cercle Brugge. Geluk voor STVV: zaterdag is de man met de heerlijke linker niet inzetbaar. “Een verrekking van de heupbuiger”, aldus Peeters. “Opgelopen tijdens de midweekmatch tegen Moeskroen. Ik heb donderdag voor het eerst op het veld gewerkt, maar met de groep aanpikken is pas voor volgende week.”

Cercle kon alleen tegen Waasland-Beveren winnen dit seizoen en een puntje pakken tegen Moeskroen. Vier eenheden is het magere resultaat. “Op Anderlecht en zelfs in Genk hadden we iets kunnen rapen”, zegt Peeters. “Het zat niet mee. Voorlopig wordt hier niet over de degradatie gesproken, maar we zullen wel punten moeten beginnen te pakken. Zeker in wedstrijden als deze, thuis tegen STVV.”

Fabien Mercadal bracht Peeters afgelopen zomer mee vanuit Caen, maar de coach is inmiddels alweer weg. “In Caen speelde ik nochtans niet zo veel onder hem, maar daar was de concurrentie ook erg groot op mijn positie. Soit, intussen zet Storck de lijnen uit. Zijn hand is al voelbaar, maar hij hanteert een ander systeem en heeft daarvoor ook andere profielen nodig. Ik verwacht dat hier dus ook nog heel wat transfers zullen gebeuren in januari.”

Zoontje op komst

Privé gaat het Peeters voor de wind. “Ik woon nu in Roeselare. In april verwachten mijn vriendin en ik ons eerste kind. Het wordt een zoon. Mijn avontuur in Frankrijk was leuk, maar ik ben blij dat ik in de zomer terug naar België kon komen. Ik tekende een vierjarig contract bij Cercle. Degraderen is dus uit den boze. Dat beseffen de clubeigenaars in Monaco ook wel.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws