Jupiler Pro League - Cercle en Waasland-Beveren boeken tegen STVV en Kortrijk tweede zege van het seizoen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cercle Brugge en Waasland-Beveren hebben zaterdag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League zeldzame overwinningen geboekt. Beide clubs wonnen eerder nog maar één keer. Cercle klopte STVV met 2-1, een eerste driepunter onder coach Bernd Storck. Waasland-Beveren ging met 1-3 winnen bij KV Kortrijk. Vanop de stip bracht Kevin Hoggas (34.) Cercle Brugge op voorsprong tegen Sint-Truiden, net na de pauze maakte Yohan Boli (49.) er 1-1 van. Helemaal in het slot werd de thuisploeg, die eerder doelpunten van Hoggas en Gory afgekeurd zag, toch beloond voor zijn aanvalslust. Idriss Saadi bezorgde Cercle één minuut voor tijd met het hoofd de zege. De vereniging blijft laatste met 7 op 45, Sint-Truiden blijft met 18 punten elfde.

Beni Badibanga (12.) bracht Waasland-Beveren al snel op voorsprong bij Kortrijk. De bezoekers waren veel gevaarlijker dan Kortrijk voor rust, en op het halfuur maakte Aboubakary Koita (30.) er dan ook verdiend 0-2 van. Fraser Hornby (62.) bracht de thuisploeg middenin de tweede helft terug in de wedstrijd, maar vanop de stip bracht Tuur Dierckx (74.) het verschil weer op twee doelpunten. Waasland-Beveren blijft vijftiende met tien punten, maar nadert wel op de ploegen vlak voor hen, waar nummer dertien Kortrijk er met zijn veertien punten eentje van is.

bron: Belga