Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele
Volledig scherm
Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele © Photo News

Vlaamse regering neemt 3 miljard euro subsidies onder de loep

Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) gaat de 3 miljard euro subsidies die Vlaanderen elk jaar uitdeelt in kaart brengen. "Ik wil duidelijkheid scheppen over waar we precies geld aan uitgeven. Nu hebben we geen helder overzicht", zegt hij in een gesprek met De Tijd.

71 reacties

  • Ludwig Vanleeuwen

    4 jaar geleden
    Jammer dat hetgeen bespaard wordt op subsidies, niet terug geïnvesteerd wordt in wat de volledige Vlaamse bevolking nodig heeft, maar in Antwerpen. En de rest van Vlaanderen, waaronder ook N-VA- en VB-kiezers, kunnen stikken! Onthou dat maar!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    En hoeveel jaar zit de N-VA al in de Vlaamse regering.
  • Marleen Willems

    4 jaar geleden
    Elk jaareinde worden er allerlei soorten huishoudagenda's op de markt gebracht. Misschien kunnen ze dit als eindejaarscadeau aan elkaar schenken. Op deze manier is het misschien makkelijker om hun boekhouding up-to-date te houden. Ikzelf moet niet zoeken achter zo'n enorm bedrag, de belastingen weten dit bij mij perfect in kaart te brengen.
  • gilbert Gijdé

    4 jaar geleden
    dat ze eens eindelijk in hun eigen zakken zoeken.Welke regering is dit nu-een regering van egoisten;wat verwacht je anders van de nva.men is beter af in Wallonie
  • D. Janssens

    4 jaar geleden
    Eindelijk een minister met verstand, in de industrie zegt men ook, meten is weten.