Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © REUTERS

Tesla bouwt eerste Europese gigafabriek in Duitsland

De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Daarmee vist onder meer Nederland definitief naast het net. Eerder dit jaar stelde Musk al dat Duitsland de eerste keuze was.

8 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Tesla bouwt momenteel niks (is zijn droom),Musk zou wel willen ,in de Duitse media gister waaide een andere wind,misschien eventueel ontwikkeling van batterijen ,maar de Duits staat zeker niet te springen voor Tesla.
  • Willy V

    4 jaar geleden
    Dan is het voor Tesla maar te hopen dat BER ooit opengaat, staan al 9 jaar achter met hun in gebruikname.
  • Matt Casters

    4 jaar geleden
    Pfff, de kwaliteit van Tesla. Voor de belangrijkste onderdelen van die auto's zoals de batterijen en de aandrijflijn ligt het merk vele jaren voor op de concurrentie. Van een goeie lak zie je niks na 5 jaar maar een goeie batterij, dat merk je onmiddellijk. Voor wat het interieur betreft kan ik geen gewone auto meer zien na een paar jaar Tesla. Die dure leren zetel van je oma is ook kwaliteit maar je wil er niet mee gezien worden.
  • Robin Demey

    4 jaar geleden
    @Piet Devlieger: de problemen van afwerking zijn reeds verleden tijd. Op een uitzondering na, net zoals elk ander merk. De model 3 zit momenteel op of boven de industrie standaard!
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Dat zou een doorbraak kunnen zijn voor de kwaliteit en de afwerking van de auto's van Tesla.