Deze straf riskeren ouders die negenjarig zoontje met Porsche lieten rijden

Een vader en moeder uit Jabbeke worden voor de rechtbank van Brugge gedaagd. Ze lieten hun zoontje (10) met een Porsche op de openbare weg en door de bebouwde kom racen en daar staan zware straffen op: beiden riskeren een rijverbod van vijf jaar en een boete van 9.000 euro.

tlg, tg, jva

De videobeelden doken op in maart en zijn hallucinant. De vader filmt vanop de passagierszetel hoe zijn zoontje, toen slecht 9 jaar oud, aan het stuur van een Porsche zit en tot 106 km/u door de bebouwde kom van Jabbeke scheurt. Meer dan dubbel zo snel als toegelaten dus.

Ook opvallend: de jongen kan nauwelijks over het stuur kijken, maar hij volgt de instructies van zijn vader goed op en kent de wegcode. Zo weet hij dat hij zijn richtingaanwijzers moet gebruiken als hij ergens inslaat. Maar echt op zijn gemak voelt het kind zich toch niet. “Kom, volle bak nu. Volle gas”, roept de vader boven de luide muziek. “Waauw, het is zo eng”, zegt de jongen die eerst niet goed durft. De moeder op de achterbank amuseert zich hoorbaar kostelijk.

Poging om er onderuit te komen

Na het opduiken van de beelden, liet het parket van Brugge weten dat het voorval een staartje ging krijgen. Het onderzoek is nu afgerond en zal de openbare aanklager zowel de vader als de moeder dagvaarden. Ze worden vervolgd omdat ze een auto toevertrouwden aan iemand zonder rijbewijs.

De man, een bedrijfsleider, en zijn echtgenote probeerden aan de gerechterlijke vervolging te ontkomen door te beweren dat het om een oud filmpje gaat en de feiten dus ‘verjaard’ zijn. Uit een analyse van de videobeelden door experts, onder andere aan de hand van een bouwvergunning die in beeld komt, kon echter afgeleid worden dat het om heel recente opnames gaat.

Vader niet aan proefstuk toe

Dat de vader zelf een echte wegpiraat is, bleek kort na de feiten uit nieuwe opgedoken beelden. Ook hier zit de vader luidop te lachen in zijn wagen terwijl hij zware overtredingen begaat. Op het einde lijkt het mis te lopen, wanneer hij bij een wegversmalling bijna de controle over het stuur verliest.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer