Israël viseert stellingen van de Islamitische Jihad. De gewapende Palestijnse groepering vuurde van haar kant sinds gisteren zeker 360 raketten af op Israël.
Volledig scherm
Israël viseert stellingen van de Islamitische Jihad. De gewapende Palestijnse groepering vuurde van haar kant sinds gisteren zeker 360 raketten af op Israël. © AP

Opnieuw doden bij beschietingen in Gazastrook

Het Israëlische leger en het Palestijnse Islamitische Jihad hebben elkaar vandaag opnieuw bestookt. Het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook meldt dat in twee dagen tijd 26 doden zijn gevallen aan Palestijnse zijde. Ook zouden 70 mensen gewond zijn geraakt.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaantal trucks met hulpgoederen Gaza - Hamas-bron: “Israëli’s niet geïnteresseerd in wapenbestand”

    TERUGLEZEN GAZA. Israël telt recordaan­tal trucks met hulpgoede­ren Gaza - Ha­mas-bron: “Israëli’s niet geïnteres­seerd in wapenbe­stand”

    Het Israëlische voorstel dat Hamas ontving van de Qatarese en Egyptische bemiddelaars voldoet niet aan de eisen van de Palestijnse facties, aldus Hamas. Het voorstel zal desondanks toch worden bestudeerd, klinkt het in een verklaring van de terreurbeweging, en er zal een antwoord aan de bemiddelaars overhandigd worden. Israël meldt intussen dat het dinsdag recordaantal vrachtwagens – 468 in totaal – met humanitaire hulp Gaza heeft laten binnengaan. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 9 april terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. “Israëlisch leger trekt zich terug uit al-Shifaziekenhuis” - Nieuwe Amerikaanse aanvallen op Houthi-doelen

    TERUGLEZEN GAZA. “Israëlisch leger trekt zich terug uit al-Shifazie­ken­huis” - Nieuwe Amerikaan­se aanvallen op Hout­hi-doe­len

    Het Israëlische leger heeft zich teruggetrokken uit het al-Shifaziekenhuis in Gaza. Dat meldt de Arabische nieuwszender ‘Al Jazeera’ dinsdagochtend. Volgens het Israëlische leger gebruikte Hamas het hospitaal als uitvalsbasis. Dat wordt echter ontkend door de Palestijnse terreurbeweging. Volgens Tel Aviv werden zeker 50 Palestijnse strijders gedood en 180 militanten opgepakt tijdens de inval. Bij de militaire operatie kwam ook één Israëlische soldaat om het leven. Lees de ontwikkelingen van 19 maart hier terug.