Twitter Factoid_Breaker
Volledig scherm
© Twitter Factoid_Breaker

Als grap begonnen, nu gevaarlijke challenge: jongeren gebruiken zakjes bleekmiddel “om kleur van ogen te veranderen”

Een nieuwe ‘challenge’ op sociale media verontrust sinds enkele maanden artsen. Op de populaire video-app TikTok waren filmpjes te zien waarin jongeren beweren dat ze met bleekmiddel de kleur van hun ogen konden veranderen. Experts waarschuwen voor de gevaren van de ‘Bright Eye Challenge’.

17 reacties

  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Dat zegt genoeg van hoe slim de jeugd is ... ook dergelijke makers die aanzetten tot deze handelingen moeten zwaar gestraft worden.
  • Renée Van Gorp

    4 jaar geleden
    Dit soort ‘challenges’ moeten dringend ophouden en de makers van de ‘challenges’ moeten inzien dat het zo echt niet verder kan. De volgers moeten in het vervolg ook extra op hun hoede zijn. Hopelijk hoeven er dan nooit meer zulke dingen voor te komen.
  • Renée Van Gorp

    4 jaar geleden
    Persoonlijk vind ik deze ‘challenge’ echt onverantwoord. Er is duidelijk aangetoond dat bleekmiddel schade aanricht op het oog. Ik vind het dan ook echt niet kunnen dat de oorspronkelijke maker de beelden heeft bewerkt. De volgers die hun idolen vertrouwen hadden niet door dat de ‘challenge’ niet echt is. De schade aan hun ogen is hier het ernstige gevolg van.
  • berdien desmet

    4 jaar geleden
    Misschien niet het woord 'jeugd' gebruiken. Ik zelf ben 17 jaar en walg van TikTok net zoals het grootste deel van 'de jeugd'. Wij zien heel goed in dat dit fake is. Ik voel mij hierdoor een beetje aangevallen omdat er telkens het woord jeugd gebruikt wordt terwijl het echt gewoon jongere kinderen zijn die dit doen. Moet je een op letten hoe jong ze nu al zijn als ze op Facebook, Instagram, Snapchat bezig zijn. Als ik zo jong was ging ik nog naar buiten om te spelen..
  • Willy Driesen

    4 jaar geleden
    Ma tuurlijk, als aannemer schilderwerken wil ik ze nog wel voorzien van een behangspuit en wat 'stuff' om rechtstreeks in hun ogen te knallen !!! Gratis en voor niks !!!