AP
Volledig scherm
© AP

Omgekeerde wereld: Boeing vervangt robots weer door mensen

Een fabriek die robots weghaalt en in plaats daarvan mensen in dienst neemt. Het klinkt als de omgekeerde wereld, maar het gebeurt bij Boeing. De Amerikaanse vliegtuigmaker laat een deel van de bouw van vliegtuigen voortaan uitvoeren door mensen, waar het vroeger vertrouwde op robots. Mensen blijken nauwkeuriger dan de robots, zegt een woordvoerder van Boeing.

13 reacties

  • Joran Mermans

    4 jaar geleden
    deel 2 Bovendien moesten ze er iets aan doen want de productie werd niet versneld, maar zelfs vertraagd. Door meer mensen aan te nemen om dit soort dingen te doen, helpen ze een handvol mensen van de straat af. Dat mogen we ook niet door de vingers zien. Ik heb nu meer vertrouwen in Boeing dan voorheen, want ze durven voor hun fouten uitkomen.
  • Joran Mermans

    4 jaar geleden
    Deel 1 Ten eerste vind ik het eerlijk van Boeing om toe te geven dat robots minder goed werken dan mensen in de functie die ze werden aangewezen. De hedendaagse wereld draait alleen nog maar om automatisering en het vervangen van menselijke functies met robots. Daarom vind ik het zo verwonderlijk dat ze zo eerlijk zijn. Als het niet goed werkt, kan je er ook niet zo veel aan doen.
  • Joran Mermans

    4 jaar geleden
    Ten eerste vind ik het eerlijk van Boeing om toe te geven dat robots minder goed werken dan mensen in de functie die ze werden aangewezen. De hedendaagse wereld draait alleen nog maar om automatisering en het vervangen van menselijke functies met robots. Daarom vind ik het zo verwonderlijk dat ze zo eerlijk zijn. Als het niet goed werkt, kan je er ook niet zo veel aan doen. Bovendien moesten ze er iets aan doen want de productie werd niet versneld, maar zelfs vertraagd. Door meer mensen aan te n
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    Mooi zo. Beter voor de economie, beter voor het milieu, beter voor iedereen.
  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Gelukkig dat bedrijven meestal nog een klare kijk hebben op het gebeuren, want de politiek en de mensen verliezen meer en meer de pedalen.