De ID.3, het nieuwste elektrische model van Volkswagen waarvan de productie deze maand begint.
Volledig scherm
De ID.3, het nieuwste elektrische model van Volkswagen waarvan de productie deze maand begint. © Sebastian Willnow/dpa-Zentralbil

Volkswagen investeert tegen 2024 60 miljard euro in elektrische en zelfrijdende wagens

De Duitse autobouwer Volkswagen voert zijn investeringen in nieuwe technologieën als elektrisch en autonoom rijden stevig op. In de komende vijf jaar wil de onderneming 60 miljard euro aan innovaties uitgeven, 40 procent meer dan bij een eerdere aankondiging.

5 reacties

  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Eieren voor hun geld kiezen noemen ze dat. VW is goed bezig, mijn kinderen gaan nog in een wereld wonen waar naast een autostrade wonen (zoals de helft van vlaanderen) niet slecht is voor hun gezondheid.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    10 % EV zorgen voor een meerverbruik van 1,4 %, als iedereen elektrisch rijdt (wie beweert dat dat het geval zal zijn?) dus 14 %, ik denk niet dat we daar 8 kerncentrales voor nodig hebben, zeker niet als je weet dat ons elektriciteitsverbruik daalt met 2 tot 3 % per jaar. EV op groene elektriciteit (nu al 4 op 10 gezinnen in België) zijn al milieuvriendelijker na 30.000 km. volgens alle studies. In waterstof wordt niet geïnvesteerd, omdat nu voor elektriciteit gekozen is.
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mr Tamsyn, bedrijven investeren in wat verkoopt, door Tesla blijkt dat er genoeg mensen zijn die zo dom te denken dat de elektrische wagen de toekomst is, het is hooguit een alternatief. Als iedereen elektrisch rijdt hebben we nog 8 kerncentrales nodig. Ondertussen is de diesel milieuvriendelijker dan de EW. Waterstof is een deftig alternatief.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Inderdaad, Eric Maier, bedrijven hebben de gewoonte miljarden te investeren in iets waar ze niet in geloven. Er zijn helemaal geen energietekorten, prijzen zijn al sterk aan het dalen, laadpalen zijn een puur commerciële aangelegenheid waar geen cent belastinggeld naartoe gaat.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    Mooi, maar met welke electriciteit gaat men die wagens opladen ? Met de steenkool & gascentrales ? Want met zonnepanelen/windmolens gaan we er zeker niet komen.