De Duitse staatssecretaris van Financiën Bettina Hagedorn blijft optimistisch.
Volledig scherm
De Duitse staatssecretaris van Financiën Bettina Hagedorn blijft optimistisch. © EPA

Europese begrotingsonderhandelingen in laatste rechte lijn: “Toch nog kloof van vier miljard euro”

De lidstaten en de leden van het Europees Parlement hebben in Brussel de laatste rechte lijn van de onderhandelingen over de Europese begroting voor volgend jaar aangevat. Vier dagen voor het verstrijken van de deadline gaapt er nog een grote kloof van vier miljard euro tussen beide instellingen. 

5 reacties

  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Wel, misschien eens nadenken om alle Europese werknemers ook volledig te belasten als elke andere burger en die "grote" voordelen terug te brengen tot reeele waarden en dan zijn 4 miljard in Europa snel gevonden!!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ze weten het zelf niet, onderschatten cijfers en al degenen die ervaring hebben met putten graven in hun eigen land zitten daar nu bijeen. Europa wordt op financieel vlak wordt een titanen schuldenberg over enkele decennia. ik moet dan hopelijk niet meer mee betalen .
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Waarom hebben we een Europa nodig als elke lidstaat apart een eigen begroting heeft. Dus is het Europa een extra geldverslindende instelling die enkel oudere afgedankte politiekers aan een vetbetaalde job helpt.
  • Peter Bielen

    4 jaar geleden
    Schandalig dat Europa dit zelfs nog maar durft te communiceren! Hoog tijd dat men dit glazen huis van afgedankte en onbekwame minister afbouwt! Wij betalen ons blauw aan allerhande taksen en zij vragen nog extra geld voor allerhande onderzoeken, ontwikkelingen en klimaat terwijl er bedrijven dankzij ons geld nog eens miljoenen vragen voor bepaalde medicatie. Dit is het ultieme bewijs dat Europa gefaald heeft en ik de Britten nu ook begrijp......
  • Dan Midden

    4 jaar geleden
    Waarom willen ze steeds meer uitgeven? Elk bedrijf wilt zijn kosten omlaag brengen door verhoging efficiëntie, politici vragen altijd maar meer en meer. Wat gaat deze begroting ons extra kosten? Er is sprake van 4 miljard extra netto te betalen door België? Bovenop tekort van 11 miljard en de 8 miljard die P$ en ecolo extra nodig hebben voor "hun beleid". Dus gat van 23 miljard zijnde 2000 euro/belg, gezin van 4 verliest 8000euro koopkracht? Of 5000/werkende Belg? Verkiezingen aub