getty
Volledig scherm
© getty

Wereldwijde schuldenberg op nieuw record van 250.000 miljard dollar

De wereldwijde schuldenberg blijft maar aandikken. Tijdens de eerste helft van 2019 steeg die tot een nieuw record van 250.000 miljard dollar, zo berekende het Amerikaanse Institute of International Finance (IFF). Het nieuwe recordbedrag komt overeen met 240 procent van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) of het totaal aan geproduceerde goederen en diensten in de wereld.

5 reacties

  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    De centrale bank leent geld uit dat ze zelf drukt uit het niets, bvb 100€, daar komt een interest van 10€ bij, 10€ dat niet bestaat, maar terugbetaald moet worden. Hoe kan de schuld ooit verdwijnen als de interesten nooit uitgegeven werden door de banken? Schuld is het enige geld dat niet en nooit bestaan heeft maar moet terugbetaald worden, hoe gaan we dat ooit doen????????
  • Jonas Verbruggen

    4 jaar geleden
    Overheden spenderen meer dan dat ze hebben. In de USA wordt dat zelfs met opzet gedaan voor de consumptie te laten draaien.
  • jonathan buchet

    4 jaar geleden
    Wie maakt die schulden eigenlijk? Wie zijn de voornaamste schuldeisers? Ik heb geen schulden bij niets of niemand.. Ik ga werken en geef men maandelijkse bijdrage aan de sociale kassa. Wie werkt de nieuwe crisis in de hand? Natuurlijk diegene die er het hardst van profiteren.. De bankiers en de beurs rukkers die de crisis in gang gezet hebben. Dankuwel al die fout opgezette constructies die ons geld dagelijks minder waard maken. De wereld is verdorven en het zal niet beteren.
  • wesley christiaens

    4 jaar geleden
    Het systeem werkt al lang niet meer, wie"ontvangt " die schulden? Is het dan nog wel nodig om de mensen zo zwaar te belasten? Afbetaald geraakt dit nooit, dus kan men gemakkelijk de mensen en bedrijven meer ademruimte geven dit zou de economie pas ten goede komen, maar dan is men ook meer macht kwijt. De mensen zijn niet meer dom dit kan niet blijven duren dat uitpersen, hier komen vodden van.
  • Marc Spandel

    4 jaar geleden
    Ik geraak er maar niet aan uit. Elk jaar stijgt de 'schuldenberg', maar nergens lees ik waar die schulden vandaan komen en aan wie de schulden moeten betaald worden. Ik leef al heel mijn leven zonder schulden omdat ik leef volgens mijn budget en toch blijk ik schulden te moeten betalen die ik niet gemaakt heb.