Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Israël onderschept raketten en voert nieuwe aanvallen uit op Gazastrook

Het Israëlische leger heeft deze ochtend luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Volgens het leger gaat het om een reactie, nadat er in de loop van de nacht nieuwe raketten waren afgevuurd op een Israëlische stad.

0 reacties

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaan­val: “Rusland wil stad onbewoon­baar maken”

    De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als het op wapens neerkomt”, zei hij tegen de Amerikaanse tv-zender ‘MSNBC’. “Maar het is nog niet te laat. De Oekraïners hebben enorme capaciteiten getoond bij het verdedigen van hun land.” Lees hier de ontwikkelingen van maandag 22 april terug.
  2. Sterfgevallen in Europa door extreme hitte sterk gestegen: “Huidige maatregelen tegen hittegolven zullen binnenkort niet meer genoeg zijn”
    1

    Sterfgeval­len in Europa door extreme hitte sterk gestegen: “Huidige maatrege­len tegen hittegol­ven zullen binnenkort niet meer genoeg zijn”

    Eerder schetste het nieuw rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus een verontrustend beeld over de toestand van Europa en de gevolgen ervan. Volgens het rapport en de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) is het sterftecijfer in Europa door de hitte in de afgelopen 20 jaar met 30 procent gestegen. Hoewel het een langetermijnprobleem is, zijn de gezondheidssystemen nog steeds niet voorbereid.