Sammy Mahdi en Joachim Coens zijn de twee kandidaten die naar de tweede ronde doorstoten.
Volledig scherm
Sammy Mahdi en Joachim Coens zijn de twee kandidaten die naar de tweede ronde doorstoten. © Joel Hoylaerts/PhotoNews

Joachim Coens en Sammy Mahdi gaan naar tweede ronde CD&V-voorzittersverkiezingen

Jongerenvoorzitter Sammy Mahdi en Zeebrugs havenbaas en burgemeester van Damme Joachim Coens strijden de komende weken om het CD&V-voorzitterschap. De partij maakte deze middag de uitslag van de eerste ronde in de verkiezingen bekend. De leden krijgen nu tot 6 december om een definitieve keuze te maken. Walter De Donder, die het niet haalde, doet een oproep om Coens en Mahdi samen de partij te laten leiden, de ene als voorzitter, de andere als ondervoorzitter.

79 reacties

  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Het was te verwachten dat Joachim Coens hier heel wat drek over zich zou krijgen omdat hij het aandurft om de nieuwe abortus-regeling te bekritiseren. Nochtans is het dat wat de CD&V moet doen bij ethische kwesties: het gezond verstand van vroeger laten primeren op "het moet zo progressief mogelijk" van vandaag.
  • censor

    4 jaar geleden
    Je moet de mensen niet nodeloos zot maken met die lage prijzen...Jumbo Nederland is op sommige artikelen zelfs duurder sommige kazen, maar dan weer goedkoper op Chinese sausen ..en hollandse soepen zijn niet eetbaar of drinkbaar , vanwege de dikke brij ...blijkbaar houden Hollanders van dikke snert.waar je je lepel in kan rechtzetten...Geef maar Colruyt, wel uit je doppen kijken dan kun je koopjes doen....
  • Willem Royemans

    4 jaar geleden
    Maghdi egotripper tegen 200 per uur. Al heel dikwijls in terzake geweest... als hij het moet gaan veranderen met zijn visie...nog minder stemmen voor de cheven...wat hebben ze eigenlijk te bieden
  • Peter Van Cleemput

    4 jaar geleden
    De laatste doet het licht uit hé.
  • daniel budenaerts

    4 jaar geleden
    Vanavond de twee protagonisten gezien in "Ter zake" : zoals we geweend zijn bij hun partij was het weer eens rond de pot draaien zonder kleur te bekennen.