De Ford Transit Smart Energy Concept met rode verlichting.
Volledig scherm
De Ford Transit Smart Energy Concept met rode verlichting. © Ford

“Elektrische auto’s komen verder dankzij rode lichtjes in interieur”

Het gebruik van gekleurde interieurverlichting kan ervoor zorgen dat elektrische auto’s meer kilometers afleggen op één acculading. Dat blijkt althans uit een testprogramma van autofabrikant Ford.

9 reacties

  • Bj?rn Vermeire

    4 jaar geleden
    Gewoon warm wit of koud wit licht geeft dezelfde effecten. Al zo oud als de straat. Licht beïnvloed uiteraard de hormonen: melatonine en serotonine...
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als je hem zelf duwt vergroot de actieradius ook. Bovendien krijg je er warm van. Ze zouden ook trappers kunnen inbouwen om mee te trappen. Krijg je ook nog eens een betere conditie van.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is dat toch wel een zielig gedoe met die elektrische auto's. Onlangs las ik nog een bericht van iemand die in Amsterdam tijdens de grote warmte een Tesla-taxi nam waarvan de chauffeur de airco niet wilde inschakelen omdat zijn batterij daardoor te snel ontlaadde. Begrijpelijk vanuit die man zijn standpunt maar ik moet daar toch mee lachen. Mijn airco is altijd ingeschakeld - zelfs met verwarming en alle verbruikers erbij kan ik 1200 km rijden met één tankbeurt.
  • Walter Mertens

    4 jaar geleden
    Het zijn wel leuke wagens. E wagens branden volledig uit. Mix van E en benzine branden ook voor het minste volledig uit. Enkel de dieselwagens branden haast nooit uit.
  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    Er bestaan reeds electro-fuel cells waarmee je +4.000km kan rijden… Maar die worden door de grote concerns op de achtergrond gehouden. Dit jaar begint de UK ze op grote schaal te gebruiken (enkel UK voor het moment)