Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Spontaan solliciteren? Zo pak je het slim aan

SolliciterenBen je op zoek naar een nieuwe uitdaging maar valt er in het bedrijf van je dromen geen vacature te bespeuren? Niet getreurd, je kan nog altijd spontaan je cv en motivatiebrief insturen. Volgens een studie van recruitmentbureau Recruitin loont zo’n vrije sollicitatie echt wel vaak. Een handvol goede raad om je succesgehalte verder op te drijven.

4 reacties

  • Albert Laurent

    4 jaar geleden
    Wat zou nu het belangrijkste zijn bij het solliciteren, en ik spreek voor de werkgever, de schijnheilige uithangen en mooie praatjes verkopen of eerlijk zijn en bekwaam zijn om een bepaalde job uit te oefenen.Wel de ondervinding heeft mij geleerd dat de schijnheilige mooiprater steeds het laken naar zich trekt.Waarom, omdat de werkgever bedrogen wil worden en dit is de harde realiteit.
  • David Piot

    4 jaar geleden
    De kat- en muisspelletjes bestaan nog altijd, en zullen altijd blijven bestaan. De echte vacatures worden op de verborgen jobmarkt gezocht en bekendgemaakt (ons kent ons). En contracten van onbepaalde duur zijn geen mensenlevens, veel mensen (zeker jongeren) veranderen regelmatig van werkgever. Contracten onbepaalde duur zijn gewoon de norm. Een proefperiode is trouwens verboden ( proefperiode werd afgeschaft vanaf 1 januari 2014).
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Tegenwoordig zijn werkgevers even wanhopig op zoek, als werknemers. Kat-en-muisspelletjes zijn passé: als het onbepaalde duur-contracten betreft, gaat het om mensenlevens (zonder ontslag is dat 40j bij dezelfde WG, tot aan het pensioen). Tijdens de sollicitatie kan er gepraat worden, over een proefperiode bv. Eerst uitzoeken en zien wat het geeft, langs BEIDE kanten. De hemel beloven, is ook passé: goede samenwerking gebeurt al doende.
  • Johnny L Verhoeven

    4 jaar geleden
    Waar halen ze het toch. Spontane sollicitaties gaan gewoon direct de vuilbak in.