Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Belgische aardappelfederatie wil Chinezen frietjes leren eten

Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor meer dan een kwart van de wereldproductie. Maar qua consumptie hinkt het land ver achterop. Door te focussen op de friet sluit men aan bij de Chinese eetcultuur van ‘street food’, klinkt het op de economische missie in Peking. Twee Belgische ondernemers zijn bovendien van plan om een eerste Belgische frituur te openen in China.

11 reacties

  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Wat moeten wij die Chinezen nog leren over frieten? Ze bakken die frieten even goed als ons, zijn vriendelijk, zelfs overdreven vriendelijk en hun porties zijn meer dan behoorlijk en niet zo krenterig wat je elders krijgt.
  • Ronny Biesen

    4 jaar geleden
    Hahaha, wat een mop. Er zijn al honderden Chinezen die in Belgie een frituur uitbaten en weet je wat? Ze kunnen soms beter frieten bakken als een Belg. Tjonge, hoe traag onze organisaties zijn wordt nog maar eens duidelijk. Ze leven allemaal in de wolken, ver weg van de realiteit.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    En de Chinezen gaan ze dan spotgoedkoop hier op de markt brengen, zijn die commercanten nog niet geleerd die zijn hun eigen vel aan het verkopen.
  • Marc Geerts

    4 jaar geleden
    De meerderheid van de Belgische frituren zijn al in Chinese handen. Waar komen ze nu nog mee af.
  • Noella Vancompernolle

    4 jaar geleden
    Zorg er maar voor dat ze deftige frieten krijgen en geen brokkelingen van een centimeter zoals in onze Belgische frietkoten.