Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

Zestien mensen levend uit container van ferry gehaald

Op een veerboot die op weg was naar de Rosslare Europort in Ierland zijn vandaag zestien mensen levend aangetroffen in een vrachtwagencontainer. Dat meldt de Ierse openbare omroep RTE. Volgens de laatste informatie zouden de verstekelingen net voor het vertrek in de container gekropen zijn. Mogelijk zaten ze er tien tot twaalf uur in, en dus niet vijf dagen zoals eerst gedacht.

24 reacties

  • Don Tessers

    4 jaar geleden
    Zolang de grenzen openblijven kunnen mensen vlak voor de oversteek in een container kruipen. Dus die grenzen moeten zo snel mogelijk dicht.
  • gregory steeno

    4 jaar geleden
    en weer zijn het allemaal jonge mannen , container terug dicht en return to sender ... gelukzoekers hebben we hier al genoeg
  • Roy Coocks

    4 jaar geleden
    Joepie!! welkom in België waar ze op kosten van de uitgezogen belastingbetaler wel het zoveelste asielcentrum zullen maken. Want voor hén hebben de ministers weer een geldschijtende ezel gevonden. Voor bvb ziekenzorg voor de échte Belgen??.... tja... geen financiële ruimte heet het dan.
  • Roy Coocks

    4 jaar geleden
    Joepie!! welkom in België waar ze op kosten van de uitgezogen belastingbetaler wel het zoveelste asielcentrum zullen maken.
  • Jos Temmerman

    4 jaar geleden
    Nu snel gaan halen ,sociale woning en levenslange uitkering geven.
  1. Glenn (39) ziet oldtimer uit 1971 deels in vlammen opgaan... door knaagdier: “Of dit nog te herstellen is? Alles kan, maar het zal veel kosten”
    PREMIUM

    Glenn (39) ziet oldtimer uit 1971 deels in vlammen opgaan... door knaagdier: “Of dit nog te herstellen is? Alles kan, maar het zal veel kosten”

    “Ja, dit doet pijn om te zien. Ik zocht jarenlang naar onderdelen en reed er meer dan 100.000 kilometer mee. Van festivals tot vakanties met de kinderen. Er zijn alleen maar mooie herinneringen.” Bruggeling en autoliefhebber in hart en nieren Glenn Van Hullebus (39) moest woensdagochtend met lede ogen aanzien hoe zijn Volkswagen T2A uit 1971 deels in vlammen opging. Hoe de brand kon ontstaan? Dat is wellicht de schuld van een knaagdier dat de leidingen viseerde.
    Brugge
  2. Koelcontainer met 39 lichamen kwam zeker via Zeebrugge: slachtoffers zijn Chinezen, bestuurder verdacht van moord
    Buitenland

    Koelcontai­ner met 39 lichamen kwam zeker via Zeebrugge: slachtof­fers zijn Chinezen, bestuurder verdacht van moord

    Na de gruwelijke vondst van 39 lichamen in een koelcontainer gisteren in het Britse Essex, raken nieuwe details van het onderzoek bekend. Zo is aan HLN bevestigd dat de koelcontainer wel degelijk uit Zeebrugge vertrok. Afgelopen nacht zijn in Noord-Ierland, het thuisland van de bestuurder van de trekker, twee woningen doorzocht. Bestuurder Mo Robinson (25) wordt verdacht van moord. De politie van Essex bevestigt dat de 39 slachtoffers allemaal Chinezen zijn. Het gaat om 31 mannen en acht vrouwen.