Arlette (72) achter de stuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Arlette (72) achter de stuur. © Aylin Koksal

VSV start rijlessen voor oudere automobilisten: “Ook jongeren zouden wat meer rijles moeten krijgen”

Het aantal 65-plussers in Vlaanderen gaat de komende tien jaar tijd met ruim 22 procent stijgen. Daarom is de Vlaamse stichting verkeerskunde (VSV) in heel Vlaanderen gestart met laagdrempelige rijlessen om oudere bestuurders te helpen om mobiel en veilig te blijven. Wij reden mee met de 72-jarige Arlette Lagneau uit Ekeren. “Ik krijg stress wanneer mensen aan de lichten naar mij toeteren”

34 reacties

  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Het zou zeer verstandig zijn om voor iedereen een verplichte bijscholing te voorzien om de tien jaar of zo. Wie dat niet volgt verliest dan zijn rijbewijs.
  • Paul Vanmaldeghem

    4 jaar geleden
    Mochten ze ALLEMAAL een beetje meer zelfdiscipline en respect hebben, dan ging het verkeer zalig vlot. Gisteren nog op de E40, een rijstrook afgesloten wegens ongeval en toch zijn er nog bestuurders die aan een waanzinnige snelheid voorbij razen om dan op het nippertje alles toe te gooien om zich tussen de filerijders te wringen. Ritsen = hoffelijk telt blijkbaar niet voor hen en heeft weinig met leeftijd te maken.
  • Johan Van Biesen

    4 jaar geleden
    Ik denk dat het meer baat zou hebben als iedereen elke twee jaar een gratis maar verplichte slipcursus zou volgen, en ook telkens je een nieuwe wagen koopt, dan weet je tenminste hoe de wagen reageert en kan je deze hopelijk terug onder controle houden als er eens iets onverwachts gebeurt!
  • L V

    4 jaar geleden
    Lessen in respect zou beter zijn .... laat de mensen met bonus malus van -2 gerust .... dank u
  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Ik rijd als 50 jarige nog maar 30 jaar, maar ik ben slim genoeg om te beseffen dat ik naar sommige steden niet ga rijden omdat het er gewoon te druk is. Dan zet ik mijn wagen ergens in een parking en ga te voet verder. Het is dan ook helemaal niet nodig om in een zeer drukke stad te gaan rijden waar ik toch nooit zou komen.