NMBS-ceo Sophie Dutordoir wil dat het spoorbedrijf moderner gaat werken.
Volledig scherm
NMBS-ceo Sophie Dutordoir wil dat het spoorbedrijf moderner gaat werken. © BELGA

Dutordoir: NMBS moet hervormen om "simpeler, moderner en flexibeler te werken, mensen nog altijd aangeduid op basis van regels uit 1926"

NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir pleit in een interview met De Tijd en Le Soir voor "hervormingen om simpeler, moderner en flexibeler te kunnen werken". Ze staat de komende weken voor haar eerste grote test als spoorbaas omdat ze een nieuw sociaal akkoord moet zien te sluiten met de machtigste vakbonden van het land.

39 reacties

  • Paul Van Oosterwijck

    4 jaar geleden
    Vele reacties hier zijn gewoon naast de kwestie. Vele CEO's hebben op de NMBS hun tanden al stuk gebeten. Elke CEO, hoe bekwaam ook, botst op de almacht van de vakbonden die elke verandering boycotten ! Respect voor het personeel, maar geen greintje respect voor de vakbonden die de NMBS jaar na jaar verder laten verrotten.
  • Albert Jacobs

    4 jaar geleden
    Misschien met een vrouw aan het spoor zal het beteren want de voorgangers hebben diepe putten nagelaten en zijn daarbij bij vertrek rijkelijk beloond en ook nog een topfunktie in een ander overheids bedrijf gekregen
  • Daniel Wouters

    4 jaar geleden
    De gewone mens redeneerde reeds zo,we vertrekken naar Brusselse airport en kunnen dit doen met de trein maar risico op staking,vertraging ,problemen aan de infrastructuur is te groot dus gaan we maar met de wagen,het vertrouwen is totaal weg.
  • Gerrit Goossens

    4 jaar geleden
    Dan gaan ze binnenkort weer staken, en wij reizigers moeten maar genoegen nemen met wantoestanden om hun ouderwetse en niet flexibele werkregime in stand te houden. Zoals: 3 loketten open in Brussel-Centraal tijdens avondpiek en een enorm lange wachtrij, zonder dat men extra loketten opent. Of 2 loketten open in Leuven en wachten maar... Dat die wachtenden 'klanten' zijn en wat dat woord klant betekent, vatten velen nog niet.
  • RON PLATTEEUW

    4 jaar geleden
    Mijn grootste respect voor het personeel van NMBS dat zij zorgen voor voldoende personeel zodat het menselijk blijft en , nee, ik ben geen ambtenaar JOBS JOBS JOBS !