Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Onrechtstreekse discriminatie mogelijk bij BNP Paribas Fortis”

Omwille van de wet tegen witwassen weigert BNP Paribas Fortis diensten aan een deel van de bevolking, zo schrijft Le Soir zaterdag. Het gaat in hoofdzaak om mensen van Marokkaanse of Congolese komaf. Volgens gelijkekansencentrum Unia krant is er sprake van een risico op onrechtstreekse discriminatie.

8 reacties

  • ANN LIMBOS

    4 jaar geleden
    Indirecte discriminatie bij een bank ! Unia wil en zal den echten Belg onder den duim houden. Wie heeft dat vehikel ooit uitgevonden ?
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Als het om mensen afkomstig uit een niet westers land gaat dan wordt er opeens geprotesteerd. Maar toen dezelfde bank besloot om Amerikanen geen zichtrekening meer te geven omwille van de hoge veiligheidseisen, toen hoorde je niks. Dat is dan geen discriminatie of wa?
  • Paul Sempels

    4 jaar geleden
    Hebben ze weer iets gevonden om hun bestaan (Unia) te rechtvaardigen,,,
  • Hermans Andre

    4 jaar geleden
    De bank heeft volkomen gelijk en Unia heeft geen been om op te staan een indentiteits kaart dient om U volledig te identificeren en dat is hier duidelijk niet het geval.Als fortis paribas de enige bank is die de wet toepast zijn er genoeg banken waar ze zich kunnen aanbieden waar is het probleem dan???
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    De bank is een commerciële instelling die aanvaardt of weigert met wie ze zaken wilt doen. Wij moeten om de zoveel tijd met onze identiteitskaart gaan bewijzen dat onze geboortedatum niet veranderd is dus is het normaal dat iemand zonder geen klant kan worden, ander moet die om de zoveel tijd iets gaan bewijzen dat hij niet heeft.