Charleroi maakt twee keer achterstand ongedaan in Eupen, maar laat derde plek liggen

Eupen en Charleroi hebben de buit verdeeld aan de Kehrweg. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar liet de bezoekers telkens terugkomen. Charleroi laat door het gelijkspel de derde plaats in de stand liggen.

rahe

De twee ploegen besloten duidelijk met een studieronde te beginnen. De eerste fase die in de buurt kwam van doelgevaar was een schot van Baby, dat ver naast vloog. Charleroi nam wel het meeste initiatief. Boulenger krulde een vrije trap richting doel, maar mikte een metertje te hoog. Eupen kwam maar moeilijk aan voetballen toe in het eerste helft. Verder dan een schot van Jeffren in de handen van Penneteau kwam het niet.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Eupen

Charleroi

Plots brak de wedstrijd dan toch open. Willems liep Onyekuru in de eigen zestien van zijn sokken en de bak ging op de stip. Sylla zette zich achter de bal en faalde niet. Hij stuurde Penneteau de verkeerde kant uit: 1-0. Het feestgedruis was nog niet voorbij of Charleroi was al dicht bij de gelijkmaker. Van Crombrugge moest redding brengen op een poging van Willems, Baby zette de rebound ongelukkig naast. Daarbij blesseerde de doelman zich wel en hij moest naar de kant. Niasse maakte zo zijn debuut in de Jupiler Pro League. Hij moest zich nagenoeg meteen omdraaien. Bedia dringt de zestien binnen en wil laag voorzetten, maar via de arm van Niasse verdwijnt het leer in doel, een ongelukkig begin van de doelman.

Meer animo naa de rust

Na de pauze begon Eupen het best. Het dreigde meteen via enkele hoekschoppen en klom na toen minuten alweer op voorsprong. Henry zet laag voor, maar het leer gaat via het been van Baby rechtstreeks in doel. Charleroi was echter niet van zijn melk en reageerde meteen. De voorzet vanop rechts was gemeten, Fall twijfelde geen seconde en knalde het leer staalhard in doel.

Het spel ging goed op en neer na de rust en alweer enkele minuten later trilden de netten opnieuw. Taulemesse verlengde een vrije trap mooi in doel, maar de treffer werd (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel. Op de counter die daarop volgde scoorde ei zo na Charleroi een derde treffer, maar een glijdende Eupenaar voorkwam dat. Beide ploegen leken zich daarna bij het gelijkspel neer te leggen. Enkel Sylla liet nog een wenkende kans liggen.

De 2-2 bleef zo op het bord staan, een terechte uitslag. Charleroi laat wel de derde plaats in het klassement liggen, Eupen blijft twaalfde.