AFP
Volledig scherm
© AFP

In Gent gebouwde elektrische XC40 krijgt pittig prijskaartje, maar Volvo gelooft in verkoopsucces

De elektrische variant van de Volvo XC40, die in Gent wordt gebouwd, zal in België 62.900 euro kosten (inclusief BTW en zonder mogelijke kortingen). Een hoog prijskaartje, al is Volvo ervan overtuigd dat het voldoende voertuigen aan de man kan brengen. Dat is nodig want de Gentse fabriek, met zowat 6.600 werknemers de grootste werkgever van Oost-Vlaanderen, hangt grotendeels af van het model.

45 reacties

  • Hendrik Somers

    4 jaar geleden
    De fabrikant die als eerste een e-voertuig uitbrengt voor max 15k, die volg ik. Het merk interesseert me geen reet, want onderhuids zijn er mss nog slechts 5 of 6 grote groepen, de rest is een verschil in ontwerp: looks en feeling.
  • Hilde Peeters

    4 jaar geleden
    Als ze echt willen dat we elektrisch gaan rijden gaan de prijzen toch moeten zakken. ik weet niet wat daar tweedehands van gaat te vinden zijn dat gaat net als bij een fiets worden batterijen zo duur als bijna een nieuwe.Elektriciteit is nu al zo duur die prijs gaat ook veel meer worden .
  • Alan Janssen

    4 jaar geleden
    Begrijp het niet....klimaat dit en dat en dan bouwen ze een loodzware met behoorlijk groot frontaal vlak ( lees luchtweerstand) auto.... maar is electrisch dus dan is het goed!?! Nog niet zo lang geleden was laag gewicht en lage luchtweerstand nog de uitdaging voor efficiëntie....maar electriciteit hebben we precies teveel...
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Goed zot. Zo twee van deze wagens met wat opties erbij en je kan al een appartementje kopen. Duidelijk een wagen voor het plebs,niet dus.
  • lemmer brent

    4 jaar geleden
    Piet Devlieger: Volvo is niet voor iedereen weggelegd hé. Ik werk bij volvo en dit merk zal altijd goed blijven verkopen, zonder de brol die jij zegt. Dit model is mooi en rijd zeer goed, net zoals de andere nieuwere modellen.