© rr

‘Beha-snijder’ van Linkeroever krijgt 4 jaar cel: probeerde vrouw te verkrachten in hal appartement

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Lenox R. (49) uit Guyana veroordeeld tot vier jaar cel. Hij had afgelopen zomer een 24-jarige vrouw achtervolgd tot in de hal van een appartementsgebouw op de Antwerpse Linkeroever en had haar proberen te verkrachten. Daarbij gebruikte hij een schaar, waarmee hij haar beha trachtte los te knippen.

jtp

Het slachtoffer had midden juni op de Franklin Rooseveltplaats de bus naar Linkeroever genomen. De beklaagde zat eveneens op de bus en viel haar voortdurend lastig, ook al had de vrouw hem duidelijk te kennen gegeven dat hij haar met rust moest laten.

Toen ze afstapte op Linkeroever ging hij haar achterna. Lenox R. achtervolgde haar tot in de hal van een appartementsgebouw, waar hij haar aanviel met een schaar. Hij probeerde haar beha los te knippen en ging met de schaar ook langs haar schaamstreek, terwijl hij over zijn geslachtsdeel wreef.

Schaar nog op zak

Het slachtoffer kon zich losrukken en de politie bellen. Op de oproep naar de noodcentrale is de beklaagde op de achtergrond te horen, terwijl hij om seks zit te smeken. De politie kon Lenox R. in de buurt van het appartementsgebouw arresteren. Hij had de schaar nog op zak. Het slachtoffer herkende hem als haar belager. Zijn DNA werd ook op haar beha aangetroffen.

Lenox R. ontkende dat hij de vrouw wilde verkrachten. Hij beweerde dat hij nog geld van haar moest krijgen voor een laptop en dat hij haar daarom achtervolgd had. De schaar had hij bij om cannabis te knippen. De rechtbank vond zijn uitleg ongeloofwaardig en oordeelde dat de feiten bewezen waren.

De beklaagde moet het slachtoffer 3.779 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen