AP
Volledig scherm
© AP

Trump stuurt diplomaat naar klimaattop in Madrid

De Amerikaanse regering stuurt een diplomaat als vertegenwoordiger naar de VN-klimaattop in Madrid, die volgende week van start gaat. De Democraten sturen een eigen delegatie, onder meer met Speaker Nancy Pelosi.

5 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    The Donald stapt uit de klimaatakkoorden terwijl de individuele staten en de meeste grote bedrijven en multinationals meer dan ooit inspanningen doen om het CO2 uitstoot te beperken en over te schakelen op groene energie. Die vegen hun gat aan Trump en doen hun eigen ding. Trouwens, ondanks de stimuli voor de kolenenergie zijn er daar nog altijd geen jobs bijgekomen en zitten de meeste mijnwerkers nog altijd zonder werk.
  • Fons Casteels

    4 jaar geleden
    Het Klimaatakkoord van Parijs is één grote farce. De zgn. ontwikkelende landen mogen onbeperkt blijven vervuilen tot ze "...hun economische achterstand op het rijke westen hebben ingehaald". Turkije veranderde in Parijs zelfs van kamp om onbeperkt te mogen uitstoten. En wie draait voor die schijnheiligheid op? Het westen. Obama had vier miljard USD aan het Klimaatfonds beloofd - maar gelukkig voor de Amerikanen heeft Trump nog drie miljard kunnen blokkeren.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Heel goed dat de VS democraten een lacune opvullen. Trump had maar beter moeten nadenken. Als hij dat kan.
  • jim choose

    4 jaar geleden
    Het wereldolieverbruik ligt op het allerhoogste niveau ooit (100 miljoen vaten per dag). Tot zo ver de goede voornemens en de hypocrisie.
  • john Roderigas

    4 jaar geleden
    waarom zou trump dit doen? hij waant zichzelf de baas van de wereld. en heeft helemaal geen respect voor klimaat en respect.