Joachim Coens is de nieuwe CD&V-voorzitter.
Volledig scherm
Joachim Coens is de nieuwe CD&V-voorzitter. © Photo News

Joachim Coens nipt verkozen tot nieuwe CD&V-voorzitter, Sammy Mahdi strandt op 46,8 procent

Joachim Coens is verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V. De havenbaas van Zeebrugge haalde het met 53,12 procent van de stemmen van jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. De stemming was dus bijzonder nipt. Coens hamerde er op dat hij wil werken aan een nieuwe start voor de christendemocratie in Vlaanderen, en daar ook Mahdi bij wil betrekken. Ook de stedelijke CD&V-afdelingen reikt hij de hand. “Terugkeren naar de stad is een heel belangrijke opdracht.”

49 reacties

  • Willy Sneppe

    4 jaar geleden
    Als ik Coens hoor in de afspraak is dit de man van de ChristenUnie die enkel tegen de ethische kwesties is en indien de CD&v meespeelt het op regeringsniveau wil vastleggen dat er niets aan deze kwesties zal veranderen.De eigen mening van de mensen moet het terug afleggen tegen de oude christelijke cultuur.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Hij wil niets veranderen op ethisch gebied zoals de versoepeling van euthanasie voor dementerenden en abortus, dan heeft hij sowieso bondgenoten in de conservatieve partijen N-VA en VB.
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Hij is van oude stempel, maar wel rechtlijnig, en zegt ook dat er heel wat moet veranderen aan de staatstructuur, dus heeft hij een bondgenoot aan De Wever. CD&V mag er van mij wezen, zijn in ieder geval NU meer betrouwbaar dan OVLD, SPA en GROEN. Toekomst zal het uitwijzen.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    De Wever zal uit de doppen moeten kijken want Coens is geen kind zoals Beke bovendien beide baas van de 2 belangrijkste zeehavens dus meer dan gewone politici ook manager wat inhoudt dat ze met beide voeten op de grond staan en resoluut handelen. Niet te vergeten Coens wou het landelijk Schipdonkkanaal laten rechttrekken zoals de Brugse vaart en industrialiseren. God weet komt dit dossier terug boven water
  • Maurice Keukelaers

    4 jaar geleden
    De 12 apostelen hebben toch een lijvig document geschreven over wat er allemaal fout liep. Heeft duidelijk geen enkele invloed gehad want CD&V doet gewoon voort in de oude stijl van Geens, Beke en Crevits.