Direct naar artikelinhoud
India

Minstens 40 doden door brand in fabriek New Delhi

Ambulances zijn ter plekke terwijl politie en brandweer aan het werk zijn bij een brand in fabriek in New Delhi, waarbij tenminste 40 arbeiders omkwamen.Beeld REUTERS

In een fabriek in de Indiase hoofdstad New Delhi is zondagmorgen een grote brand uitgebroken. De hulpdiensten vrezen dat tenminste 40 mensen om het leven zijn gekomen, dat meldt de Times of India.

De meeste slachtoffers zijn fabrieksarbeiders die op het moment dat de brand uitbrak - omstreeks vijf uur 's ochtends lokale tijd - in de fabriek lagen te slapen. Zeker 56 mensen konden door de hulpdiensten uit het pand worden gered, aldus de BBC. De meesten hadden rook ingeademd. 

De fabriek, waar volgens het Indiase NDTV reisgoederen werden gemaakt, is gelegen in het noorden van New Delhi. Het betreft een dichtbebouwde wijk met steegjes en een grote markt, wat het werk van de hulpdiensten bemoeilijkt.

Premier Narendra Modi liet via een bericht op Twitter weten mee te leven met nabestaanden van de slachtoffers. 

Twitter bericht wordt geladen...

Wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet bekend. Er zijn regelmatig branden en ongevallen in Indiase fabrieken omdat de veiligheidsnormen vaak worden genegeerd. Doordat er weinig voorzieningen zijn, zoals nooduitgangen en brandblussystemen, vallen er vaak veel slachtoffers.

In september kwamen er bij verschillende explosies in een chemiefabriek in het westen van het land meer dan een dozijn mensen om het leven en vielen nog eens tientallen gewonden.

Minstens 40 doden door brand in fabriek New Delhi
Beeld via REUTERS
Minstens 40 doden door brand in fabriek New Delhi
Beeld REUTERS