AFP
Volledig scherm
© AFP

Poetin verzet zich tegen schorsing Rusland: “Beslissing is politiek gemotiveerd”

Olympische SpelenDe beslissing van het Wereldantidopingagentschap (WADA) om Rusland vier jaar uit te sluiten van Olympische Spelen is “politiek gemotiveerd”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard. Volgens hem is de beslissing “in strijd met het olympisch handvest”.

11 reacties

  • Peter Thys

    4 jaar geleden
    als je als overheid doping organiseert wat zou je eigenlijk willen, dit zijn geen Amerikaanse presidentsverkiezingen !
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Wat is voor Rusland eerlijk spelen ? Eerlijkheid is niet aan hen besteed en dat begint al helemaal bovenaan bij de president. Dat men Rusland argwaant is enkel en alleen maar aan Rusland te wijten.
  • Luciano van As

    4 jaar geleden
    Speel het spel eerlijk dan is al deze zever niet nodig, en moet er niet gezeverd worden of dit politiek is of niet. Zeer belachelijk als je weet dat doping wordt gestuurd vanaf het hoogste echelon in Rusland, dus vanaf de bureau van Poetin, dan toch misschien politieke invloed ?
  • paul lemmens

    4 jaar geleden
    zeer juist , als je de US bezig laat wordt China ook uitgesloten en dan kunnen ze 50 0/0 van het goud binnen halen .
  • Dave Janssens

    4 jaar geleden
    Ja de Russen werden natuurlijk nooit eerder betrapt op vals spelen Luke Vincke, wat ongetwijfeld in hun voordeel spreekt..^^ Hun 'politiek' puilt uit van dopingmisbruik. Trouwens ben ik ook de profetische woorden van Poetin niet vergeten die voorspelde dat het belabberde elftal van Rusland het op het WK in eigen land zeer goed zouden doen. Uiteindelijk werden de jongens die nooit moe leken te worden halve finalisten. Al snel gingen de geruchten dat ze tijdens de rust ammoniak snoven etc.