Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Docenten Frans trekken aan alarmbel: “We krijgen steeds minder tijd en ruimte”

In een open brief trekken 42 docenten Frans van 14 hogescholen en universiteiten aan de alarmbel. "De gehele leerlijn Frans is bedreigd. Onze expertise, onze passie voor de taal, onze beroepseer als leerkracht én onze verantwoordelijkheid als opleider dwingen ons in het verweer te gaan", luidt het.

4 reacties

  • Juliette NietNodig

    4 jaar geleden
    Jack vandenhende. Uw reactie is begrijpelijk, maar probeer niet de hele jeugd samen te proppen in één categorie. Er zijn nog kinderen die lezen en buiten spelen enz... En dat de kinderen toegang hebben en de smartphone hangt af van de ouders: als de ouders beslissen geen smartphone te geven kunnen kinderen er niets aan doen en gaan ze er geen krijgen. Trouwens hoe heeft u deze reactie geplaatst? Niet onrespectvol bedoelt, maar iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en iedereen is erop bezig
  • jack vandenhende

    4 jaar geleden
    Het word hoog tijd dat iedereen eens gaat inzien dat het levenswijze van kinderen is verandert . In de plaats actief te zijn of eens een boek te lezen , ploffen zij dagelijks in de zetel of bed , en spelen ze video games of zitten zij op twitter , facebook en andere op hun smartphone . Dus dit heeft niets te maken met wijzigingen van de leerstoffen , enkel met de ingesteldheid .
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Wie vroeger in Brussel studeerde was na het hoger secundair zo goed als tweetalig. We hadden ook een goede basis voor Duits en Engels.... we konden zonder fouten schrijven en hadden een zuivere uitspraak. Wat hebben die voortdurende veranderingen ons onderwijs toch aangedaan ?
  • Wim Haelewyn

    4 jaar geleden
    Sorry, Frans moet een keuzevak worden, je bent er niks mee! Engels moet tweede taal worden net zoals in Wallonië.