Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Fietser (16) overleden na aanrijding met vluchtmisdrijf in Vorselaar: 21-jarige bestuurder was onder invloed

Beeld ter illustratie.Beeld ANP

In Vorselaar aan de Molenbaan is vanochtend vroeg het lichaam van de 16-jarige Ian G. aangetroffen. De jongen kwam per fiets terug van een fuif toen hij door een auto werd aangereden. De bestuurder pleegde nadien vluchtmisdrijf. Inmiddels is wel een verdachte opgepakt, bevestigt het parket van Antwerpen. De 21-jarige bestuurder zou onder invloed van drugs en alcohol zijn geweest en reed met een voorlopig rijbewijs. Dat betekent dat hij vannacht eigenlijk niet op de baan mocht. De man wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

en

Een buurtbewoner merkte vanochtend rond acht uur een lichaam op langs de kant van de weg. De buurtbewoner is vrachtwagenchauffeur en ging iets uit zijn truck halen, die langs de kant van de weg stond geparkeerd. Onderweg zag hij in de berm het lichaam liggen. Het gaat om de 17-jarige Ian G. die in de buurt van de plek woont waar het ongeval gebeurde.

De fiets lag naast het slachtoffer tegen een boom. Brokstukken van een auto, waaronder een spiegel, lagen langs de kant van de weg. De Molenbaan werd volledig afgesloten tijdens het sporenonderzoek.

“Alles wijst erop dat de fietser is aangereden door een auto, waarvan de bestuurder nadien vluchtmisdrijf pleegde”, weet Caroline Vanderstokker van het parket in Antwerpen.  Een verdachte is deze middag opgepakt. Er wordt nog onderzocht of hij degene was die de wagen bestuurde en daarna wegvluchtte. 

Onder invloed

De man werd zaterdag heel de namiddag verhoord. “Het Parket Antwerpen heeft zonet beslist om een 21-jarige man uit Grobbendonk voor te leiden voor de onderzoeksrechter in Turnhout”, zegt Caroline Vanderstokker van het parket in Antwerpen. Hij beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs, waardoor hij dus niet tijdens weekendnachten rijden. Bovendien legde de verdachte een positieve drugtest af én verklaarde hij dat hij ook onder invloed van alcohol reed. 

In zijn verklaring stelt hij dat hij zich wel had gerealiseerd dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat om een fietser ging.” Het waren de ouders van de verdachte zelf die zaterdagochtend de schade vaststelden aan de wagen van hun zoon en meteen doorhadden dat het niet klopte. Ze verwittigden samen met hun zoon de politie. 

Het Parket Antwerpen, afdeling Turnhout, gaf opdracht aan een verkeersdeskundige, de wetsgeneesheer en het labo om de precieze omstandigheden van het ongeval na te gaan. De 21-jarige verdachte wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

De Molenbaan in Vorselaar werd volledig afgesloten voor het verkeerBeeld Peter Vanderveken