Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © Photo News

Wouter Beke (CD&V): “Tegen 2024 krijgt Welzijn er 2 miljard euro bij”

PolitiekJa, het departement Welzijn moet ook besparen en 2020 wordt daarbij "het moeilijkste jaar". Maar in de loop van de legislatuur krijgt Welzijn er netto 2 miljard euro bij. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De CD&V-minister komt ook terug op de heisa rond de besparingen in het preventiebeleid. "Preventie blijft een prioriteit", klinkt het. "Ik ben niet zo gek om van iets een prioriteit te maken en er dan geen geld voor te voorzien".

9 reacties

  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Loze beloften, tegen 2024 is er al lang een nieuwe minister van welzijn.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Eerst veel besparen aan het begin van de legislatuur en op het einde net voor de verkiezingen een heel, heel klein beetje terug geven.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dat is geen 2 miljard. Indexeren doet er niets bij komen. En beleid dat al beslist was in de vorige regering doet er ook niets bij komen. Dat is een vertraging in de uitvoering of achterstel. Dus komt er 570 miljoen bij nadat er eerst 407 verloren ging. Dat wordt dan in deze regeerperiode 163 miljoen. Die ze eigenlijk ook al recupereren door het drie keer niet indexeren van de kinderbijslag in het oude stelsel voor de overgrote meerderheid van de kinderen.
  • Ferdinand Nuyts

    4 jaar geleden
    1.6 MILJARD voor arco kan niet, 2 MILJARD voor welzijn gaat wel....!!! Hallo Beke.
  • Jo Debacker

    4 jaar geleden
    We gaan nu besparen zodat we onze zakken nog eens goed kunnen vullen vooraleer we niet meer aan de bak komen. Daarna, in 2024, zijn we er toch niet meer bij en kunnen de nieuw verkozenen hun plan maar trekken… Met elke uitleg wordt het de laatste tijd meer en meer duidelijk dat ze de werkmens voor debielen houden! 1 regering en BASTA!