Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Dit doet u beter niet als u wil sparen voor uw pensioen

SparenMede door het belastingvoordeel is pensioensparen een manier van sparen die veel mensen aanspreekt. Er zijn wel enkele ‘valkuilen’ waar u op moet letten. We lijsten een viertal aandachtspunten op.

10 reacties

  • Karine Roeland

    4 jaar geleden
    Pensioensparen: iedereen (banken, overheid) worden er beter van behalve de pensioenspaarders. Wat als je je pensioen niet haalt? Wij moeten voor ons pensioen sparen, betalen hoge belastingen om solidair te zijn met deze die nooit gewerkt hebben maar toch een leefloon, kindergeld, gratis kost en inwoon, medische kosten, gratis openbaar vervoer e.d. krijgen.
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    Er zijn echter nog valkuilen, inflatie of koopkrachtvermindering!! Let op de geldontwaarding, uw geld staat voor vele jaren geparkeerd. Al moet gezegd dat het veel beter is dan een spaarboekje. De inflatie zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk gaan stijgen + negatieve rentes (?). Dit omdat men veel geld nodig heeft om de klimaatdoelstellingen te bereiken en die zullen zeer waarschijnlijk door de EU gefinancierd worden door extra geld te drukken. Waar zal het anders van komen?
  • ben meeusen

    4 jaar geleden
    Vooral de banken verdienen hieraan: de meesten vragen 3% instapkosten
  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Ik had vorig jaar op een investering van 3000 euro pensioensparen al een kapitaal van 9000 euro. Mooi rendement, dus. Misschien een klucht, maar dan wel een goeie....
  • Jean Vermote

    4 jaar geleden
    Wat ben ik blij dat ik nooit in deze klucht ben ingetrapt. Nu zou ik zelfs het kleinste bedrag niet kunnen betalen wegens werkloos op mijn 58 jaar met alle nadelige gevolgen. Want je bent verplicht ieder jaar een bedrag te storten zelfs al kan je niet. Ziekte of werkloosheid houden ze geen rekening mee. Dus let op!