Minister-president van Vlaanderen Jan Jambon (N-VA) tijdens de plenaire zitting in het Vlaams Parlement
Volledig scherm
Minister-president van Vlaanderen Jan Jambon (N-VA) tijdens de plenaire zitting in het Vlaams Parlement © Photo News

Lonen van Vlaamse parlementsleden gaan omlaag, maar ministers ontsnappen aan nieuwe maatregel

Het Vlaams Parlement wil net als de Kamer het loon van de parlementsleden met 5 procent verminderen. Dat staat te lezen in een resolutie die in de nacht van donderdag op vrijdag is ingediend door Open Vld, CD&V, N-VA, Groen en sp.a en die unaniem werd goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Frappant: een bijkomend amendement om de 5 procent loonsverlaging ook toe te passen op de weddes van de ministers werd weggestemd. “Dat is bijzonder hypocriet”, betreurt sp.a-fractieleider Hannelore Goeman. 

134 reacties

  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Nee inleveren is alleen voor het plebs en niet voor hen.
  • Jean Lindebrings

    4 jaar geleden
    Neen, NU Direct 10% inleveren, en asap terug naar 1 regering voor 1 land. Maar dan ook met élke stem evenveel waard !!!!
  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Wat is 5 procent, ik draag 50 procent per maand af, op mijn loon, en dan nog bijkomende gemeente en provincietaksen en nog allerlei taksen dat ik niet weet vanwaar die nog komen.
  • Peter

    4 jaar geleden
    Mijn loon is gekoppeld aan mijn prestatie, en toch moet ik 50% afstaan. Bij de ene kan het , bij de andere moeten er tegenprestaties komen. Vaderke staat zou beter een komische film uitbrengen, jaar na jaar ongeloofwaardiger.
  • Frans Van Hoyweghen

    4 jaar geleden
    Als de burger moet inleveren is het geen probleem en de dag erna is het er af getrokken, maar bij hen duurt het nog 1. jaar.