Duikers zoeken in Zeeland naar stoffelijke resten van vermiste loodgieter

© federale politie

Duikers zoeken vrijdag in het Schelde-Ruinkanaal bij Sint-Philipsland, in Zeeland, naar stoffelijke resten van Johan van der Heyden (56). De loodgieter uit Lint is al meer dan een half jaar vermist en is wellicht in Nederland vermoord en gedumpt.

tg

De politie is vrijdag in het Schelde-Rijnkanaal bij Sint-Philipsland in Zeeland met duikers en sonarapparatuur op zoek naar het lichaam “of delen van het lichaam” van de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Het scheepsverkeer is stilgelegd maar voorlopig is niets gevonden.

Johan van der Heyden verdween begin juni. Hij zou een relatie hebben gehad met een Nederlandse vrouw en had op 2 juni ’s avonds nog een afspraak met haar. Zijn auto, een witte bestelwagen, is herkend op verschillende camerabeelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vermoedelijk heeft een aantal verdachten uit de entourage van zijn minnares de Vlaamse loodgieter onder druk willen zetten om geld af te staan. Toen bleek dat hij helemaal niet zo rijk was als ze dachten, hebben ze hem gedood.

Volgens de politie is zijn lichaam met een cirkelzaag in stukken gesneden en vervolgens verbrand op een woonwagenkamp in Steenbergen, niet ver van Roosendaal en Bergen-op-Zoom.

De resten zouden daarna in een mortelkuip zijn vervoerd en in het Schelde-Rijnkanaal, bij de brug nar Oud-Vossemeer of Sint-Philipsland, zijn gedumpt.

In het onderzoek zitten verschillende verdachten vast maar ze weigeren gedetailleerde bekentenissen af te leggen.

LEES OOK. Verdwenen loodgieter mogelijk in stukken gesneden (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen