Het aantal elektrische wagens in Nederland is het voorbije jaar verdubbeld.
Volledig scherm
Het aantal elektrische wagens in Nederland is het voorbije jaar verdubbeld. © ANP

Hogere belasting zorgt voor run op elektrische auto's in Nederland

AutoZakelijke elektrische auto's worden volgend jaar fiscaal gezien duurder in Nederland en dat zorgt voor een run op elektrische auto's in het land, meldt brancheorganisatie BOVAG. In de eerste drie weken van december was ongeveer de helft van alle verkochte nieuwe auto's volledig elektrisch aangedreven.

17 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Een EV is altijd milieuvriendelijker dan een brandstofwagen, alle studies tonen dat aan. Met hernieuwbare elektriciteit al na 30.000 km. (bron: ADAC). Over die 27 jaar is nergens iets te vinden, hoogstpersoonlijk verzinsel, zeker?
  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Ga met zo'n ding op verlof, je rijdt misschien 200 km ver en je kan al acht uur gaan opladen, tof hé?
  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Mr Denil, ze zouden ons wat wijsmaken die mensen van de elektrische hype, alhoewel Mr Vanderperren is misschien een nachtarbeider. 20000 meer + de prijs van de zonnepanelen. Maar het klopt na 27 jaar is een Tesla milieuvriendelijker, zonder de vervangbatterijen mee te rekenen, pfff..
  • james vroman

    4 jaar geleden
    na 2024 mogen jullie ook overschakelen of te voet gaan ook milieuvriendelijk .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Speciale zonnepanelen. Die 's nachts en dan ook nog in de winter je auto opladen, jorie Vanderperren. Als zo een EV 20.000 € meer kost - eigenlijk is het meer - dan kan je voor dat verschil in prijs al 200.000 km benzine verrijden. Gerekend aan een verbruik van 7 liter per 100 km.