© Photo News

Parket seponeert ­onderzoek naar urinewerpers op Pukkelpop

Het parket van Limburg heeft het onderzoek naar de urinebekogelaars van Anuna De Wever en haar vriendinnen voorlopig geseponeerd, omdat er onvoldoende sporen zijn naar identificeerbare verdachten.

blg

De jongeren van Youth for Climate gingen deze zomer langs op meerdere festivals met de actie Clap for Climate, om aandacht te vragen voor de klimaatopwarming. De doortocht van De Wever op Pukkelpop ging niet ongemerkt voorbij. Ze werd door een deel van het publiek in de Boiler Room uitgejouwd en later op de avond werden De Wever en haar vriendinnen lastiggevallen. Meerdere tenten werden opengeritst toen jongeren op zoek gingen naar De Wever. Enkele vriendinnen van De Wever zouden verbaal bedreigd zijn en er zouden flessen met urine naar hun hoofd zijn geworpen.

Het parket van Limburg opende een onderzoek naar de belagers, maar moet dit nu seponeren omdat er onvoldoende sporen zijn om verdachten te kunnen identificeren. Als er in de toekomst nieuwe bewijzen gevonden worden of opduiken, kan het onderzoek altijd heropend worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER