Onderzoeksrechter aangesteld naar dood voetbaltalent Lionel Viola (37)

© Sudpresse

Het Brussels parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld om de dood van voormalig voetbaltalent Lionel Viola (37) te onderzoeken, twee dagen nadat hij overleed bij een incident in het treinstation Brussel-Luxemburg. Er wordt een onderzoek geopend wegens onvrijwillige doodslag. Volgens het Brussels parket zat Viola de dag voor Kerstmis dronken op de trein, en werd hij door een treinbegeleider uit de trein gezet. Het slachtoffer zou daarop op de ramen van de vertrekkende trein geslagen hebben, en hij moet daarbij ongelukkig ten val zijn gekomen.

cel

© Koen Merens

“Het gerechtelijk onderzoek moet de omstandigheden van het overlijden uitklaren, en moet aantonen of er misschien inschattingsfouten gemaakt zijn”, zegt woordvoerster Willemien Baert.

Op dit moment wordt nog niemand geviseerd. Door een onderzoek te openen, kunnen nu ook getuigen verhoord worden. Het parket kan nu bijvoorbeeld onderzoeken of alles wel correct was afgehandeld, toen de trein vertrok. Als zou blijken dat er fouten gemaakt werden, zou bijvoorbeeld de NMBS aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Lionel Viola was een jeugdtalent van voetbalclub RSCA Anderlecht . Daarna speelde hij voor de Italiaanse club Verona, Sporting Charleroi, Wevelgem en Walhain. Viola was nu ambtenaar bij de Brusselse gemeente Elsene. Zijn familie wil voorlopig niet reageren: “We wachten het onderzoek af”, zegt zijn weduwe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen