Tesla Superchargers
Volledig scherm
Tesla Superchargers © Tesla

Mythe of werkelijkheid: slijten de banden van elektrische wagens meer?

Er heersen heel wat mythes over elektrische wagens. Zo zou er meer CO2 uitgestoten worden bij hun bouw en verslijten hun banden sneller. Maar klopt dat laatste wel?

18 reacties

  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Plaats eens winterbanden onder een EV en je zal het verschil wel merken. Qua slijtage is het normaal dat een zwaarder wagen nu eenmaal meer slijtage heeft aan banden en remmen hoewel uiteindelijk de chauffeur een bepalende factor is.
  • Hans Schoen

    4 jaar geleden
    Breek toch niet af wat je niet kent? Gaan we de nadelen eens opsommen van ICE cars en olieindustrie? Een hele bibliotheek vol klachten is er mee te vullen. De EV wereld staat nog niet helemaal op punt dat kost tijd. Al plus 100 jaren lang sterven mensen als gevolg daarvan en de wereld nd knoppen helpen. Er is totnu niets of winig gedaan alleen meer nog winst maken od kap vd jullie, de consument. En nog gaan jullie dit steunen? Niet te geloven!
  • Alan Janssen

    4 jaar geleden
    Tja ligt ook aan levensduur accu, als je deze na 8 jaar moet vervangen denk ik dat mijn jaarlijks onderhoud van mijn diesel toch goedkoper is. Maar echte cijfers krijgen we daar niet van.... daar zorgt de stekkerauto lobbyisten wel voor.
  • Stefaan Manssens

    4 jaar geleden
    De stekkerauto is niet de toekomst, wel de auto op waterstof, deze heeft geen lithium batterij meer nodig en heeft ook een grotere autonomie.
  • Jan Verplancken

    4 jaar geleden
    Meer gewicht, meer slijtage. Ni veel onderzoek voor nodig lijkt me.